Avertisment! Această traducere este prea veche, vă rugăm să vedeți originalul.

Cum să ne contactați

Debian este o organizație mare și are multe metode de contact. Această pagină descrie diverse metode de a contacta Debian, dar nu este exhaustivă. Vă rugăm să consultați celelalte pagini web pentru alte metode de contact.

Vă rugăm țineți cont că majoritatea adreselor de e-mail de mai jos reprezintă liste publice cu arhive publice. Citiți informațiile despre declinarea responsabilității înainte de a trimite mesaje.

Limba engleză este limba comună folosită pentru comunicarea cu dezvoltatorii Debian. De aceea vă rugăm ca primul contact cu dezvoltatorii să fie în engleză. Dacă acest lucru nu este posibil, contactați lista utilizatorilor pentru limba dumneavoastră. Pentru limba română puteți contacta lista traducătorilor pentru limba română.

Informații generale

Majoritatea informațiilor despre Debian sunt colectate pe situl nostru web https://www.debian.org/, așa că vă rugăm să-l navigați și să folosiți funcția de căutare înainte de a ne contacta.

Lista noastră de întrebări frecvente (FAQ) conține răspunsuri pentru multe întrebări. Versiunea PostScript, text sau HTML comprimat a acestui document poate fi obținută de la situl FTP.

Întrebările despre proiectul Debian în general pot fi trimise pe lista de e-mail debian-project, la debian-project@lists.debian.org. Vă rugăm să nu trimiteți întrebări despre utilizarea Linux pe această listă, citiți mai jos despre așa ceva.

Instalarea și folosirea Debian

Dacă sunteți sigur că documentația inclusă pe mediile de instalare și pe situl nostru web nu conține soluția pentru problema dumneavoastră, există o listă de e-mail foarte activă pentru utilizatori, debian-user, unde utilizatori și dezvoltatori Debian vă pot răspunde la întrebări. Toate întrebările privind

ar trebui trimise către această listă. Doar subscrieți la debian-user și trimite-ți întrebarea dumneavoastră la debian-user@lists.debian.org.

În plus, există liste de e-mail pentru vorbitori de diverse limbi. Consultați informațiile de înscriere pentru liste internaționale.

Deasemenea, puteți urmări listele noastre de e-mail ca grupuri de știri folosind o intefață web, cum ar fi Google sau Gmane.

Dacă credeți că ați găsit o problemă în programul de instalare, trimiteți informații la debian-boot@lists.debian.org sau raportați o problemă la pseudo-pachetul debian-installer.

Publicitate / Presă

Cei care doresc informații pentru articole sau să trimită știri pentru pagina noastră de știri pot lua legătura cu departamentul nostru de publicitate.

Evenimente / Conferințe

Invitații pentru conferințe și expoziții sau alte evenimente ar trebui trimise la departamentul de evenimente. Cereri pentru afișe, postere și participări la evenimente europene pot fi trimise la lista de evenimente pentru Europa.

Ajutați Debian

Dacă doriți să contactați Debian pentru a vă oferi ajutorul, pentru început vedeți diversele metode de a ajuta.

Dacă doriți să întrețineți un sit-oglindă (mirror) Debian, vedeți paginile despre situri-oglindă Debian. Situri noi pot fi înregistrate folosind acest formular. Problemele cu siturile existente pot fi raportate la mirrors@debian.org.

Dacă doriți să vindeți CD-uri Debian, vedeți informațiile pentru distribuitorii de CD-uri. Pentru a apărea pe listă, folosiți acest formular.

Raportați o problemă cu un pachet Debian

Dacă aveți de semnalat o problemă (bug) într-un pachet Debian, avem un sistem de urmărire a problemelor unde puteți raporta ușor problema. Vă rugăm citiți instrucțiunile pentru a raporta o problemă.

Dacă doriți doar să comunicați cu responsabilul unui pachet Debian, atunci puteți folosi adresa de e-mail specială pentru fiecare pachet. Orice e-mail trimis la <numele pachetului>@packages.debian.org va fi retrimis responsabilului pentru acel pachet.

Dacă doriți să semnalați în mod discret o problemă de securitate a sistemului Debian o puteți face la security@debian.org.

Dezvoltare Debian

Dacă aveți întrebări orientate spre dezvoltare există mai multe liste pentru dezvoltare în Debian, pe care le puteți folosi pentru a contacta dezvoltatorii noștri.

Lista generală pentru dezvoltare este debian-devel. Puteți să subscrieți și apoi să trimiteți mesaje la debian-devel@lists.debian.org.

Probleme cu infrastructura Debian

Pentru a raporta o problemă cu un serviciu oferit de Debian puteți trimite un raport pentru pseudo-pachetul potrivit.

Alternativ puteți folosi, un mesaj e-mail.

Paginile web
package: www.debian.org
debian-www@lists.debian.org
Traducătorii paginilor web
Romanian Translation Team <debian-l10n-romanian@lists.debian.org>, Ionel Mugurel Ciobîcă <I.M.Ciobica@tue.nl>, Andrei Popescu <andreimpopescu@gmail.com>
Administratorii bazei de date cu dezvoltatori
admin@db.debian.org
Administratorii listelor de e-mail
package: lists.debian.org
listmaster@lists.debian.org
Sistemul de urmărire a erorilor
package: bugs.debian.org
owner@bugs.debian.org

De asemenea avem o listă completă cu diferitele poziții și adrese de folosit pentru a contacta diverse părți ale organizației.