Donasjoner til Software in the Public Interest

Donasjon av penger

Debian er navnet på prosjektet, og Debian er hva vi kaller distribusjonen vi lager. For å handtere pengebidrag har vi satt opp en fortjenestefri organisasjon, Software in the Public Interest (Programvare i allmennhetens interesse).

Selv om Debian er satt sammen av frivillige rundtomkring i verden, har vi utgifter som var lenge betalt ut av lommene til noen få av utviklerne. Disse utgiftene inkluderer registrering av domenet «debian.org», pressing av cd-er for å teste nye utgaver, urefunderte reise- og oppholdsutgifter fra oppmøte på konferanser, osv.

Mange av donasjonene til nå har kommet fra takknemlige brukere. Selv om alle donasjoner er velkomne, er det spesielt håpet at forretninger og bedrifter som tjener penger via Debian (cd-produsenter, brukerstøtte-selskaper, til og med bedrifter som bruker Debian til daglige operasjoner) vil bidra med en andel av sin fortjeneste til å hjelpe Debian bli det best mulige operativsystemet.

Dersom du kunne tenke deg å bidra med penger til Debian, se på SPI donasjons-siden. Husk å presisere at pengene er til Debian. Siden SPI er en fortjenestefri organisasjon, kan vi utstede kvitteringer mot skattefritak i USA.

I noen deler av verden kan det være enklere, å donere til en av partnerorganisasjonene til Software in the Public Interest (se SPIss donasjonsside for aktuelle opplysninger):

Donasjon av utstyr og tjenester

På grunn av det lille budsjettet som Debian har tilgjengelig, er det ikke mulig, på dette tidspunktet, for Debian å kjøpe og opprettholde sine egne maskiner og nettverks-tilknytninger. Derfor er vi avhengig av donasjoner av utstyr og tjenester fra bedrifter og universiteter for å holde Debian tilknyttet til verden.

Dersom din bedrift har ubrukte maskiner eller overskudds-utstyr (harddisker, SCSI-kontrollere, nettverks-kort, osv) liggende omkring, ta i betraktning å donere dem til Debian. Ta kontakt med maskinvaredonasjonsansvarlige for detaljer.

Debian vedlikeholder en liste over ønsket maskinvare til forskjellige tjenester og grupper innenfor projektet.


Nedenfor finner du lister over organisasjoner som har donert utstyr eller tjenesteytelser til Debian: