Debians partner

Vad är partnerprogrammet?

Partnerprogrammet skapades för att ge erkännande till de företag och projekt som tillhandahåller fortgående assistans till Debianprojektet. Med hjälp av den avsevärda mängd support dessa partner tillhandahåller oss har vi haft möjlighet att utöka och förbättra Debian. Vi vill därför ge dem ett officiellt erkännande, och fortsätta upprätthålla en bra arbetsrelation med dem.

Hur kan min organisation hjälpa Debian?

Genom att donera pengar, utrustning eller tjänster.

Genom att delta i Debians partnerprogram.


Utvecklingspartner

Hewlett-Packard har tillhandahållit hårdvara för anpassningsutveckling, Debianspeglingar, och andra Debiantjänster (aktuella hårdvarudonationer från HP listas på sidan Debianmaskiner). För information om HPs involvering i Linux- och öppen källkodsmiljön, se HP Linux.

HP är en av de största datorföretagen i världen, och tillhandahåller en stor mängd olika produkter och tjänster, såsom servers, PCs, skrivare, lagringsprodukter, nätverksutrustning, mjukvara, molnlösningar, osv.


Thomas Krenn har tillhandahållit en ny högändeserver för Debians cdbuilder-tjänst. Dessutom är Thomas Krenn en regelbunden hårdvarusponsor för DebConf och Debianbåset på LinuxTag. För information om Thomas Krenns inblandning i Linux Open Source-gemenskapen, se http://www.thomas-krenn.com/linux.

Thomas Krenn är Europas ledande nätaffär för serversystem och högkvalitetsvärd. De erbjuder rackmonterbara servrar, tysta och lågbrusservrar, lagringssystem och virtualiseringslösningar. Thomas Krenn är den enda hårdvarubutiken som levererar individuellt konfigurerade servrar inom 24 timmar över hela Europa. Och de stödjer förstås Debian som operativsystem på sina servrar!


Trustsec avlönar två Debianutvecklare för att arbeta på S/390-anpassningen av Debian och av Javarelaterade paket. De står värd för webbportalen för Debian på S/390 och zSeries. De har betalat för och arbetat på gratis Debian-cd-skivor för LinuxTag 2001 i Stuttgart.

Trustsec tillhandahåller kundstöd, konsultverksamhet och utbildning för Debian på Intels pc-arkitektur (i386), PowerPC och IBM S/390 och specialiserar sig på säkerhet och programvaruutveckling med Java. Sänd e-post till info@trustsec.de för vidare information.


credativ är ett tjänstorientierat företag som fokuserar på mjukvara med öppen källkod sedan det startades i 1999. Världsomspännande Debiansupport tillhandahålls med hjälp av credativs Open Source Support Center över hela världen.

En stor del av credativs anställda är Debianutvecklare, och flera är välkända i gemenskapen. Från allra första början har credativ varit väldigt aktiva i sitt stöd för Debian. För mer information besök http://www.credativ.com/.


Skolelinux är mycket inblandat i utvecklingen och uttestningen av det nya installationsprogrammet samt lokalanpassningen av Debian.

Skolelinux är ett projekt för att skapa en Debian Pure Blend riktad mot skolor och universitet. En enkel trefrågorsinstallation ger ett förinställt system skräddarsytt för skolmiljöer, vilket nästan inte kräver några kunskaper om Linux eller nätverk. Den innehåller femton förinställda tjänster och en lokalanpassad miljö.


Sedan 2002 har Genesi tillhandahållit den hårdvara de designar och utvecklar till Debiansammanslutningen. Genesi anställer också Debianutvecklare för att stödja deras plattformar.

Genesis Efika MX ARM-baserade datorer har designats för att tillhandahålla billiga, energieffektiva beräkningsresurser på en stor marknad. För information om Genesis arbete inom Linux och öppen källkod, se www.PowerDeveloper.org.


Eaton hjälper Debian med att skydda infrastrukturen från elproblem och har anställt en Debianutvecklare för att arbeta på stöd för UPS:er genom Network UPS Tools och relaterade paket.

Eaton är en global teknikledare inom elektroniska komponenter och system för elkvalite, distribution och kontroll; hydraulikkomponenter, system och tjänster för industriell och mobile utrustning; flygbränsle, hydraulik- och pneumatiksystem för kommersiellt och militärt bruk; och truck- och självgående drifttågs- och krafttågssystem för prestanda, bränsleekonomi och säkerhet. Eaton har ungefär 75 000 anställda, säljer produkter till konsumenter i fler än 150 länder och hade en försäljning på 15,4 miljarder dollar år 2008.


Simtec har tillhandahållit flera ARM-maskiner, vilka utgör huvuddelen av Debians ARM-infrastruktur. Dessutom har Simtex anställt flera utvecklare som bidrar till Debians ARM-anpassning.

Simtec är en ledande leverantör inom ARM-baserade datorprodukter. Vi har ett antal kort för många olika användningsområden inom den inbyggda marknaden. Vi tillhandahåller en komplett uppsättning produkter och lösningar som kan skräddarsys till att passa kundens behov, från hyllprodukter för integrerare till helt skräddarsydda system. Alla våra produkter skeppas med öppen källkodsverktyg och -operativsystem.


Loongson och Lemote har tillhandahållit flera Loongson-baserade maskiner till Debian. För information om Loongson's engagemang i Linuxmiljön, se Linux på Loongson.

Loongson-processorer är en serie MIPS-kompatibla processorer. De använts mycket i olika sammanhang, såsom skrivbordsdatorer, servrar, inbäddade applikationer, högprestandaberäkning etc. För mer information, kontakta info@loongson.cn.


Financial Partners

Följande organisationer har donerat pengar till Debianprojektet som ett sätt att bidra genom Debians partnerprogram.

Open Source Press är den München-baserade förläggaren vakom boken The Debian System. För varje såld bok, donerar förläggaren och författaren tillsammans 1€ till Debianprojektet.

Open Source Press specialiserar sig på böcker kring Linux och öppen källkodsmjukvara, skrivna av författare med betydande erfarenhet inom fälten och producerade i nära samverkan med respektive sammanslutning. Open Source Press' publikationer är välrenommerade för sina kvaliteter och djup.

San Francisco-baserade No Starch Press, förläggare till The Finest in Geek Entertainment, är medförläggare till boken The Debian System. Företaget är välkänt för publicering av högkvalitativa titlar inom ett brett område av ämnen, inklusive alternativa operatvsystem, nätverk, hacking, programmering och LEGO. No Starch Press donerar en US-dollar till Debianprojektet för varje sålt exemplar av The Debian System.

Tjänstepartner

Brainfood (tidigare Novare) levererar flera maskiner till Debian, och hjälper även till att stå som värd för och administrera servrar.

Brainfood är ett företag som tar fram tekniska lösningar, och vars mål är att producera idealiska resultat för specifika krav, må det så vara en webbplats, interaktiv distansutbildning för intranät, eller skräddarsydd programvara. För vidare information kontakta debian-contact@brainfood.com.


Linux Central levererar cd-rom-uppsättningar med Debian GNU/Linux till Debian för att användas vid mässor och liknande evenemang. Dessa cd:er stöttar Debian genom att göra systemet tillgängligt direkt i händerna hos potentiella och nuvarande användare.

Linux Central säljer alla de senaste utgåvorna av Linuxprodukter, såväl som kommersiell programvara, böcker, maskinvara och versioner av de stora Linuxdistributionerna. På Linux Centrals webbplats hittar du också nyheter, grundläggande information om Linux. Du kan även prenumerera på ett nyhetsbrev som hjälper dig att hålla dig à jour med alla nya produkter och dagens händelser. För vidare information kontakta sales@linuxcentral.com.


RapidSwitch (tidigare Black Cat Networks) är en internetleverantör i Storbritannien som specialiserar sig inom dedicerade värdar. De tillhandahåller dedicerade servrar, hanterar serverlösningar, platstjänster och virtuella servrar (VPS).

De står som värd för en av Debians utvecklingsmaskiner, Caballero.


Open Source Lab vid Oregon State University står som värd för och administrerar servrar åt Debianprojektet.

Open Source Lab (laboratoriet för öppen källkod) är ett nav för utvecklingen av öppen källkod vid Oregon State University och bortom. OSL tillhandahåller tjänster inom utveckling, servervärdskap med mera till öppen källkod-miljön.


Telegraaf Media ICT BV stöder Debianmiljön genom att donera maskinvara, rackplats och bandbredd till alioth, arch och svn.

Telegraaf Media ICT BV kör sin Internetinfrastruktur (runt 200 Intelbaserade servrar) huvudsakligen baserad på Debian GNU/Linux-servrar; systemadministratörerna är högt motiverade Debiananvändare och flera av dem även Debianutvecklare.

Telegraaf Media Group kör flera av de mest populära nederländska webbplatserna (http://www.telegraaf.nl, http://www.speurders.nl och http://www.dft.nl) såväl som de två största dagstidningarna i Nederländerna.


man-da.de GmbH är nätverksoperatören för Darmstadts stadsnät. De stöder Debian genom att stå värd för flera debian.org- och debian.net-servrar, samt buildd-nätverksmaskiner för den experimentella utgåvan och debconf.org.

man-da.de GmbH leder MANDA, ett stort nätverk i regionen södra Hessen vilka kopplar samman utbildnings- och forskningsorganisationer till en höghastighets redundant nätverksring och tillhandahåller Internetåtkomst. Företaget ägs av TU Darmstadt och Universitetet för tillämpad vetenskap i Darmstadt och förutom att leda MANDA tillhandahåller det även konsult- och andra tjänster inom IT till de båda universiteten.


Bytemark Hosting stöder oss genom att stå värd för och sponsra Debiankonferensen.

De är en ledande Internetleverantör (ISP) i Storbritannien, och tillhandahåller skalbara, kraftfulla och prisvärda värdtjänster med flera och geek-vänliga extrafunktioner som standard. Debian GNU/Linux används i stor grad på deras nätverk, och kommer som den rekommenderade önskedistributionen för nya kunder som inte är 100 % säkra på vad de skall välja.


1&1 stöder oss genom att tillhandahålla flera servrar i sitt högpresterande datorcenter i Karlsruhe.

1&1 är ett av världens största domänregistrerings- och webbhotellsföretag, med kontor i Tyskland, Frankrike, Storbritannien, Spanien och USA. Merparten av de över fem miljoner webbplatser och andra tjänster som hanteras av 1&1 körs på en Debianbaserad miljö på flera tusen servrar.


DG-i tillhandahåller Debianprojektet med hårdvara och värdtjänster från deras plats via höghastighetsuppkoppling. wiki.debian.org erhöll en IBM x360-server.

Dembach Goo Informatik GmbH & Co. KG (DG-i) erbjuder konsulttjänster på IT-infrastrukturer, mjukvaruutveckling och värdtjänster. DG-i stöder klienter vid analys av deras IT-mijö, utveckling av individuella mjukvarulösningar och vid justering av klienters applikationer för en sömlös övergång till värdtjänster. Företaget designar och stöder individella operationella IT-koncept som möter högkvalitativa standarder, särskilt inom e-handel och finansiella tjänster. DG-i har den nödvändiga värdinfrastrukturen i sina datacenter i München och Düsseldorf.


Mythic Beasts Ltd. stödjer Debian (och SPI Inc) genom att tillhandahålla domänregistreringstjänster.

De är baserade i Storbritannien och tillhandahåller webbhotell, domänregistrering och plats.