ARM-tilpasning

Debian GNU/Linux på ARM

Disse sider indeholder oplysning om arbejdet med at tilpasse Debian GNU/Linux til ARM-arkitekturen, som ofte anvendes i indkapslede (embedded) systemer.

Aktuel status

Debian har komplet understøttelse af en tilpasning til little-endian ARM. Tilpasningen til ARM EABI (armel) er blevet integreret i Debian, og den gamle tilpasning (arm) er forældet.

Siden vores seneste udgivelse, Debian GNU/Linux 6.0.10, har følgende underarkitekturer til ARM været understøttet:

Generelle oplysninger om ARM EABI

Se venligst udgivelsesbemærkningerne og installationsvejledningen for flere oplysninger.

Hardware tilgængelig for Debian-udviklere

agnesi.debian.org (arm) og agricola.debian.org (armel) er tilgængelige for Debian-udviklere hvad angår tilpasningsarbejde til ARM. Maskinerne har udviklings-chroot-miljøer, som du kan tilgå med dchroot. Se maskinedatabasen for flere oplysninger om disse maskiner.

Kontakter

Postlister

Debian ARM-tilpasningens postliste har adressen debian-arm@lists.debian.org. Hvis du vil tegne abonnement, sendes en e-mail med ordet subscribe som emne til debian-arm-request@lists.debian.org. Listen arkiveres i listearkivet for debian-arm.

Det er også en god idé at tegne abonnement på postlisten linux-arm.

IRC

Du kan finde os på IRC, på irc.debian.org, i kanalen #debian-arm.

Bemanding

Dette er en liste over betydningsfulde personer som pt. er involveret i Debian ARM-tilpasningen.

Tilegnelse

Chris Rutter, der var projektkoordinator og autokompileringskoordinator for Debian ARM-tilpasningen, blev dræbt i en bilulykke. ARM-tilpasningen i Debian GNU/Linux distribution woody er tilegnet hans minde.

Tak til

Disse personer har hjulpet til med at gøre ARM-tilpasningen brugbar for Debian: Jim Studt, Jim Pick, Scott Bambrough, Peter Naulls, Tor Slettnes, Phil Blundell og Vincent Sanders.

Links

Der er en side med nogle opsamlede links med relation til ARM-tilpasningen.