Debian “jessie” release-informatie

De codenaam voor de volgende hoofdrelease van Debian na wheezy is jessie.

Deze release startte als een kopie van wheezy en is momenteel in een toestand genaamd testing. Dit betekent dat problemen niet zo erg zouden mogen zijn als die in de onstabiele of experimentele distributies, omdat pakketten enkel toegelaten worden na een bepaalde periode en wanneer er geen release-kritieke bugs voor gerapporteerd zijn.

Merk op dat beveiligingsupdates voor de testing-distributie nog niet beheerd worden door het beveiligingsteam. Dus, testing krijgt niet snel beveiligingsupdates. We raden u aan om voor nu uw sources.list-regels te veranderen van testing naar wheezy als u beveilingsupdates nodig heeft. Zie ook de FAQ van het Beveiligingsteam betreffende de testing-distributie.

Zie de Debian-Installer pagina voor installatie-images en documentatie over hoe "testing" te installeren.

Om uit te zoeken hoe de testing-distributie werkt, bekijk de ontwikkelaarsinformatie.

Mensen vragen dikwijls of er één enkele release-voortgangsmeter is. Spijtig genoeg is er geen, maar we kunnen u naar verschillende plaatsen verwijzen die beschrijven wat er moet gebeuren worden vóór een release kan worden uitgebracht:

Daarnaast wordt door de release manager regelmatig de algemene status gerapporteerd op de debian-devel-announce mailinglijst.