[ vorige ] [ Inhoud ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ A ] [ B ] [ volgende ]


Release Notities voor Debian GNU/Linux 3.1 ('sarge'), Mipsel
Bijlage B - Beheer van uw woody systeem


Deze bijlage bevat informatie over hoe u zich ervan kunt verzekeren dat u woody pakketten kunt installeren of opwaarderen voordat u naar sarge migreert. Dit is slechts in enkele specifieke situaties nodig.


B.1 Uw woody systeem opwaarderen

In principe is dit niet anders dan een willekeurige andere opwaardering van woody. Het enige verschil is dat u er eerst voor moet zorgen dat uw pakkettendatabase nog steeds woody pakketten bevat. Instructies hiervoor vindt u in De lijst met bronnen voor APT controleren, Sectie B.2.


B.2 De lijst met bronnen voor APT controleren

Als er regels voorkomen in uw /etc/apt/sources.list die verwijzen naar 'stable', dan maakt u effectief al "gebruik" van sarge. Indien u het commando apt-get update al heeft uitgevoerd, is het met onderstaande procedure probleemloos mogelijk om terug te gaan.

Als u echter ook al pakketten uit sarge heeft ge´nstalleerd, dan heeft het waarschijnlijk weinig zin om nog pakketten uit woody te installeren. In dat geval zult u zelf moeten beslissen of u wilt doorgaan of niet. Het is mogelijk om pakketten terug te zetten naar hun woody versie, maar dat valt buiten de scope van dit document.

Open (als root) het bestand /etc/apt/sources.list met uw favoriete tekstverwerker en controleer alle regels die beginnen met deb http: of deb ftp: op verwijzigingen naar "stable". Vervang in deze regels stable door woody.

Voor regels die beginnen met deb file: zult u zelf moeten controleren of de locatie waarnaar zij verwijzen een woody of een sarge archief bevat.

Belangrijk! Wijzig geen regels die beginnen met deb cdrom:. Als u dit wel doet, maakt dat de regel ongeldig en zult u de CD opnieuw moeten inlezen met apt-cdrom. Er is geen reden om verontrust te worden als een 'cdrom' bronregel verwijst naar "unstable"; dit is, hoewel verwarrend, normaal.

Als u wijzigingen heeft aangebracht, geef dan de opdracht

     # apt-get update

om de pakkettendatabase te vernieuwen.


[ vorige ] [ Inhoud ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ A ] [ B ] [ volgende ]


Release Notities voor Debian GNU/Linux 3.1 ('sarge'), Mipsel

$Id: release-notes.nl.sgml,v 1.19 2005/08/31 18:05:15 fjp Exp $

Josip Rodin, Bob Hilliard, Adam Di Carlo, Anne Bezemer, Rob Bradford (huidig), Frans Pop (huidig)
debian-doc@lists.debian.org