Department of Informatics, University of Zurich, Zürich, Swhweiz

Department of Informatics anvender næsten udelukkende open source-software generelt og Debian/GNU Linux i særdeleshed på sin serverinfrastruktur. I øjeblikket kører vi Debian på omkring 20 fysiske og 40 virtuelle maskiner (KVM). Tallene vokser hele tiden.

Maskinerne kører blandt andre følgende services: DHCP, LDAP, SMTP, IMAP, webmail, postlister, CalDAV, Samba, redundant storage, backup, Subversion- og Git-repositories, webproxy, Drupal- og Joomla-websteder, MediaWiki, Tomcat, PostgreSQL og MySQL, konfigurationshåndtering og -beholdning. Migrering af DNS til Debian-maskiner, er planlagt, hvorefter alle vores centrale it-services udelukkende vil køre Debian.

Vores væsentligste årsager til at anvende Debian, er dets stabilitet, sikkerhed og opgraderbarhed. Desuden er vi også glade for fleksibibliteten hvad angår kombinering af pakker fra testing eller unstable på systemer, der kører Debian stable. Dermed har vi mulighed for at få gavn af både Debians stabilitet (baseret på Debian stable er konservativ) og at være ajour med det sidste nye netop ved de pakker, hvor det er krævet. Derudover er Debian blandt de mest komplette distributioner, dvs. det meste af programmellet, vi har brug for, er allerede pakket i Debian.