ESIEE Engineering School, Paris, Frankrig

ESIEE Paris består af to centre for højere uddannelse, grundlagt og drevet af CCIP, som en del af dens uddannelsesmæssige forpligtelser. Der tilbydes kurser på højt niveau til ingeniører, som planlægger en karriere inden for informations- eller kommunikationsvidenskab- og teknologi, og til ledere, der sigter med ledelsesmæssige stillinger i førende højteknologiske virksomheder. ESIEE Paris åbner dørene til en række professionelle karrierer inden for områderne computervidenskab, elektronik, telekommunikation og embedded systems.

ESIEE har i løbet af de sidste par år indført Linux i sin it-infrastruktur på flere niveauer. Historisk var hovedårsagen til migreringen fra HP/UX-workstations anvendt til applikationsspecifikke opgaver — så som elektroniske designværktøjer og matematisk software — at kunne anvende standard-pc'er kørende Linux. Men ESIEE Paris anvender stadig Debian på workstations og servere. Flere end 500 workstations kører Debian som et dualboot-system på computere, der er tilgængelige for de studerende. Meget af programmellet til computerhjulpet design kører under Debian. Desuden har ESIEE Paris omkring 20 servere, som kører Debian, der leverer it-tjenester til skolen så som LDAP, Samba, webservere (Apache og Tomcat), databaser, osv.

Debian blev valgt på grund af den lette administration og installation ved brug af pakker og FAI, hvilket gør det muligt på 20 minutter at installere på 12 computere i et computerlokale. Stabilitet, skalerbarhed, mange pakker til rådighed og let administration, er de primære grunde til vores valg og hvorfor vi fortsat stoler på Debian.