INSIA, Frankrig

Vi valgte at køre Debian af mange grunde. Først og fremmest er jeg både Debian-udvikler og systemadministrator på vores campus, så det var helt naturligt at vælge Debian. Desuden havde vi til vores ti servere behov for en Linux-distribution som var sikker, stabil og let at vedligeholde. Den underliggende sikkerhedsinfrastruktur var helt klart til fordel for Debian.

Slutteligt valgte vi Debian på grund af projektets filosofi og regler. Det er to vigtige ting i et uddannelsesmiljø. Vore studerende uddanner sig til ingeniører og bruger Debian næsten dagligt, hvilket forhåbentlig vil hjælpe os med at svare igen på nogle af de mest almindelige klicheer om fri software, first på uddannelsesstedet og senere i arbejdslivet. At anvende Debian på INSIA er ikke kun et spørgsmål om at vælge et styresystem eller en Linux-distribution. Det er også en måde at få folk til at ændre deres holdninger til fri software og programudvikling i almindelighed.

INSIA har omkring 300 studerende i år (pr. september 2002). Vi har 150 helt nye Intel-baserede arbejdsmaskiner som kører Debian/stable samt nogle selv-pakkede programmer såsom XFree86, som vi behøver fordi video-chipsættet i845 ikke er understøttet i XF4.1. Vi har også ti servere som kører forskellige tjenester, blandt andre webserveren Apache, postserveren Postfix osv.