Kachina Technologies Inc. støtter udviklingen af Debian Sparc

6. juni 1998

Kachina Technologies Inc. (http://kachinatech.com) her besluttet sig for at hjælpe med at gøre Debians Sparc-distribution kommercielt tilgængelig i Linux-miljøet. Når den er klar, vil Debian GNU/Linux 2.0s (hamm) Sparc-distribution kunne leveres af Kachina både på cd-rom og på præinstallerede systemer.

Forespurgt om deres arbejde med Linux, svarede Ward Deng fra Kachina:

[Kachina] har arbejdet med UltraSPARC-systemer og Linux i flere år, og indså at UltraSPARC og Linux er den bedste kombination til højtydende edb-udstyr. Vi har demonstreret et UltraLinux-kluster på en messe og fik megen opmærksomhed.

Vi har arbejdet på en direkte tilpasning af højtydende udviklingsmiljøer, blandt andre Fujitsu Fortran 90, C, og andre oversættere/værktøjer på Linux/UltraSPARC-platformen.

Vi har hjulpet UltraLinux-tilpasningen ved at udlåne et system til nøgleudviklere på Sparc/Linux og vel fortsat gøre dette. Vi vil ikke blot give fjernadgang og netværksressourcer til Debian/UltraLinux-udviklere, men vi vil også give udviklere og tidligere brugere præinstallerede systemer til under kostprisen for at demonstrere vores støtte og taknemmelighed.

På spørgsmålet om hvorfor de valge netop Debians distribution, var svaret:

Debian er åbenlyst den hidtil bedste distribution. Debians pakkehåndteringssystem og den organiserede, frivillige udviklerarbejdskraft gør det lettere at vedligeholde og sikre åbenheden i det lange løb.

Kachina giver Internet-adgang, hardddiskplads, et offentligt tilgængeligt testsystem, foruden arbejdskraft til pakning og test af programmer, for at hjælpe med Debians tilpasning til Sparc.

Kachina er også vært for Scientific Applications on Linux (SAL) (http://sal.kachinatech.com), som er en samlig af programmer, der er anvendelige for forskere og ingeniører.

Debian GNU/Linux har arbejdet på en Sparc-distribution siden november 1996. Distributionen förventes at være klar til udgivelse i løbet af nogle måneder.

För yderligere oplysninger om Debians Sparc-udvikling, tegn abonnement på Debians Sparcsändlista <debian-sparc@lists.debian.org>. Dette kan gøres på <https://www.debian.org/MailingLists/subscribe>.

För yderligere oplysninger om Kachinas aktuelle arbejde, send e-mail på engelsk til debian-ultralinux@KachinaTech.com.