Debian GNU/Linux käyttöön vaaliohjelmistossa

27. heinäkuuta 2001

IT News kertoo artikkelissaan "Vaalikokeilu, jonka kynä ja paperi kohtaavat" Debian GNU/Linuxin tulevan olemaan käytössä sähköisessä äänestysjärjestelmässä ACT:n vaaleissa Australiassa lokakuussa. Artikkelissa kirjoitetaan: "Ainoa laitealusta joka tarjoaa kestävyyttä ja äänestäjien luottamusta oli GNU Debian Linux, jonka kaikki lähdekoodit on julkaistu General Public Licensen (GPL) alla."

Canberralainen konsulttitoimisto Software Improvements voitti 200 000 Australian dollarin sopimuksen sähköisen äänestysjärjestelmän tarjoamisesta. "Verkossa äänestäminen on erittäin kriittinen järjestelmä, ei tietenkään siinä mielessä että jonkun henki riippuisi siitä, mutta järjestelmän täytyy olla tarkka ja luotettava ja saatavilla tänään" sanoi Carol Boughton Software Improvementsista, "Suurin syy miksi valitsimme tämän tien (GPL) oli läpinäkyvyys ja mahdollisuus vakuuttaa äänestäjille, että kaikki tapahtuu rehellisesti. Kun kerran annat koodin kaikkien saataville on jokaisella mahdollisuus tarkistaa se."

Artikkeli jatkaa pelottelulla Open Source Softwaren käytöstä, "Oikeasti avoimen lähdekoodin järjestelmät ovat arvokkaita, mutta ne aiheuttavat myös uhkia, koska jokainen voi saada ja muokata koodia." "Haitta" näyttää olevan se, että jokainen voi lukea ja ymmärtää koodin, löytää virheitä ja tietoturvakysymyksiä. "Kun olet kirjoittamassa avoimen lähdekoodin ympäristöä, on sinun pakko hankkia edes jonkin sortin tarkistus.", sanotaan artikkelissa.