Debian Multimedia Distribution -jakelu aloitettu

1. elokuuta 2001

Debian Multimedia Distribution (DeMuDi) -projektin on tarkoitus on tehdä Linux-jakelu, joka on eritysesti suunnattu multimediatyöhön. Debian GNU/Linux -jakelu sisältää valmiiksi työkaluja sellaisen jakelun tekemiseen ja ylläpitoon ja tulee siksi toimimaan pohjana tälle jakelulle. Nykyiset Linux-jakelut tähtäävät joko www-sovelmiin ja -palveluihin tai työpöytäkoneisiin. Multimedia ja erityisesti multimediatuottamiskyvyt ovat vasta hiljattain integroitu Linux-ytimeen.

Tällä hetkellä Linuxin tehosta multimedia- ja taiteellisessa työssä kiinnostuneet ihmiset joutuvat itse kääntämään ohjelmansa ja kohtaamaan ongelmia kuten epäyhteensopivat rajapinnat, laitteistoajureiden saatavuus ja useita muita näihin liittyviä asioita vähentäen huomattavasti taiteellista tuottavuutta.

Debian Multimedia Distribution yrittää korjata nämä ongelmat tarjoamalla räätälöidyn jakelun erityisesti tämän kaltaisille käyttäjille. Pakettilista sisältää valmiiksipaketoituja ohjelmia DeMuDin valitsemina, joita käyttäjät voivat helposti asentaa järjestelmiinsä saadakseen täysin toimivan multimediatyöympäristön. Monet paketeista, jotka on tarkoitettu integroitavaksi DeMuDiin on jo valmiiksi paketoitu ja osana Debian-jakelua.

DeMuDia tukevat seuraavat organisaatiot: