Debian-projektet tilføjer sikkerhedsunderstøttelse til AMD64

11. august 2005

Debian-projektet tilføjer sikkerhedsunderstøttelse til den stabile amd64-tilpasning. Denne tilpasning er endnu ikke med i Debians arkiv, men den vil snart blive føjet til distributionerne unstable og testing, og brugerne drager allerede fordel af sikkerhedsopdateringer der udsendes via security.debian.org.

En særlig bulletin vil snart blive udsendt af sikkerhedsteamet, dækkende nyligt opbyggede amd64-pakker vedrørende alle sikkerhedsopdateringer siden udgivelsen af "sarge". Disse pakker erstatter allerede eksisterende filer i mappen proposed-updates i amd64-arkivet.

Da projektet af tekniske årsager har udgivet version 3.1 (kodenavn: "sarge") af sin distribution uden amd64-tilpasningen, har folkene bag tilpasningen udsendt deres pakker på en anden server, med kun minimale forskelle i forhold til Debian 3.1-arkivet. Denne tilpasning vil snart blive føjet til distributionerne unstable og testing.

Som et første skridt på vejen mod til tilføje komplet understøttelse af amd64-tilpasningen, har ftpmasterne tilføjet denne arkitektur til security.debian.org og forbundet en ny builddæmon med arkivet. Fremtidige sikkerhedsbulletiner vil derfor opremse tolv arkitekturer vedrørende udgivelsen "sarge", og brugere af denne tilpasning vil desuden kunne anvende den gængse kilde til sikkerhedsopdateringer.

Fremtidige planer for komplet understøttelse af AMD64

Flere ting skal løses før amd64-tilpasningen i fuldt omgang kan blive optaget. Først og fremmest skal ftpmaster-tjenesten flyttes til sin endelige placering, da det tidligere værtstilbud er opsaget, og den pt. har en midlertidig placering. En detaljeret liste over ting der skal gøres, følger:

  1. Tilføjelse af sikkerhedsunderstøttelse
  2. Flyt ftpmaster til dens endelige placering
  3. Implementér opsplitningen af arkivet
  4. Tilføj amd64-arkitekturen
  5. Genopbyg arkivet hvad angår amd64
  6. Afsluttende med komplet understøttelse af amd64

Ressourcer vedrørende AMD64-tilpasningen

Om Debian

Debian-projektet er en organisation bestående af mange udviklere som frit stiller deres tid og arbejdskraft til rådighed, og samarbejder via Internet. I deres opgaver indgår vedligeholdelse og opdatering af Debian GNU/Linux, som er en fri distribution af styresystemet GNU/Linux. Debians loyalitet over for fri software, dets almennyttige karaktér, og dets åbne udviklingsmodel gør det unikt blandt GNU/Linux-distributioner.

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger kan man kontakte Debians pressehold på engelsk pr. e-mail på press@debian.org eller besøge Debians hjemmeside.