Debian-projekti saa rahoitusta

13. elokuuta 2005

Debian-projekti mielihyvin ilmoittaa saaneensa LinuxFund:lta rahoitusta 500 dollaria per kuukausi kokonaiseksi vuodeksi. Linux-suuntautunut luottokorttiorganisaatio tilittää yhteensä siis 6 000 dollaria. Tämä raha annetaan projektille osana LinuxFundin tavoitetta tukea vapaiden ohjelmistojen projekteja.

Projekti arvostaa suuresti tätä rahoitusta ja tulee käyttämään sen järkevästi jatkamaan universaalin käyttöjärjestelmän rakentamista, kehittämään jakelua ja edistämään vapaita ohjelmistoja. Debian-projektin kuluihin sisältyy laitteistohankinnat ja kehittäjien osallistumisen sponsorointi lukuisiin teknisiin konferensseihin mukaan lukien kuudes vuosittainen Debian-kehittäjien konferenssi Espoossa Suomessa viime kuussa.

Debian-projekti ylläpitää yli neljääkymmentä tietokonetta, joita käytetään kehittämään jakelua, ylläpitämään projektin infrastruktuuria ja tarjoamaan sekä sisäisiä että ulkoisia palveluja.

Projektijohtaja Branden Robinson huomauttaa, että "tämä rahoitus ei vain auta meitä olemaan joustavampia ja reagoimaan nopeammin kun väistämättömiä laitteistorikkoja tulee vastaan, vaan sen pitäisi auttaa meitä suunnittelemaan pidemmälle. Debian pyörii täysin lahjoitusten varassa -- me emme myy tuotteita tai palveluja -- ja vakaan, ennustettavan kassavirran pitäisi auttaa meitä tuntemaan olomme luottavaisemmaksi joiden pidemmän aikavälin resurssisuunnitelmien kanssa. LinuxFund ei vain ansaitse meidän kiitostamme, vaan mainetta uraauurtaessaan uusia rahoitusmalleja vapaiden ohjelmistojen yhteisölle. He ovat asettaneet esimerkin, ja odotan muiden seuraavan sitä."

"LinuxFund rahoittaa kiinnostavia projekteja avoimen lähdekoodin yhteisössä," David Mandel, toiminnanjohtaja, sanoi. Mandel kiitti myös Debian-projektia tärkeänä projektina, joka on omistautunut avoimuuteen.

Tietoja Debianista

Debian-projekti on organisaatio useille kehittäjille, jotka vapaaehtoisesti käyttävät aikaansa ja vaivaansa tehden yhteistyötä Internetin ylitse. Heidän tehtäviinsä kuuluu ylläpitää ja päivittää Debian GNU/Linuxia, joka on vapaa GNU/Linux-käyttöjärjestelmän jakelu. Debianin omistautuminen vapaaohjelmistoihin, sen voittoa tavoittelematon luonne sekä avoin kehitysmalli tekevät siitä ainutlaatuisen GNU/Linux-jakeluiden joukossa.

Tietoja LinuxFund:sta

Linux Fund perustettiin 1999 korkeateknologiaboomin huipulla. Perusidea oli markkinoida Linux Fund -luottokorttia, jossa oli Tuxin, Linux-pingviinin, kuva ja käyttää tulot vapaiden ohjelmistojen rahoitukseen.

Yhteystiedot

Tarkempia tietoja saat lähettämällä sähköpostia lehdistöryhmälle (englanniksi) osoitteeseen <press@debian.org> tai käymällä Debianin kotisivulla.

Lisätietoa lahjoittamisesta Debianille löytyy lahjoitussivulta tai ottamalla yhteyttä (englanniksi) sähköpostilla osoitteeseen <treasurer@spi-inc.org>.