Debianin tietoturvapalvelimiin muutoksia

4. lokakuuta 2005

Debian-projekti on jakanut security.debian.org:n julkisen edustuspalvelimen uuteen koneeseen, jota isännöidään Telegraaf Media Groep -yhtiössä. Tämän muutoksen jälkeen Debianin tietoturvainfrastruktuurin sisäiset ja ulkoiset palvelut on jaettu, joka oli päävaatimus tämän palvelun tulevissa kehitystarpeissa.

XFree86:n päivityksen (Debianin tietoturvatiedot 816) julkaisemisen jälkeen tuli selväksi, että vanha tietokone ei enää kyennyt kunnolla palvelemaan suuren käyttäjämäärän tarpeita. Ulosmenevä 100 Mbit/s yhteys oli täysin kyllästetty 70 % päivästä ja tietokone nikotteli.

Tietoturvainfrastruktuurin uudelleenjärjestelyistä on ollut keskustelua ennen viime kuun tapahtumia, ja keskustelu tulee jatkumaan kunnes lopullinen järjestely on asennettu. Julkisen edustuspalvelun siirto tehokkaampaan tietokoneeseen on ensimmäinen askel kohti joustavampaa ja vikasietoisempaa ratkaisua, jolla hoidetaan suuret kaistanleveyspiikit paremmin kuin vain yhdellä tietokoneella.

Tietoja Telegraaf Media Groep -yhtiöstä

Telegraaf Media Groep N.V. on itsenäinen hollantilainen mediayhtiö, joka tunnetaan parhaiten Alankomaiden suurimman päivittäisen uutislehden De Telegraafin julkaisijana.

Lisätietoa löydät sivuilta telegraaf.nl/ ja tmg.nl/.

Tietoja Debianista

Debian-projekti on organisaatio useille kehittäjille, jotka vapaaehtoisesti käyttävät aikaansa ja vaivaansa tehden yhteistyötä Internetin ylitse. Heidän tehtäviinsä kuuluu ylläpitää ja päivittää Debian GNU/Linuxia, joka on vapaa GNU/Linux-käyttöjärjestelmän jakelu. Debianin omistautuminen vapaaohjelmistoihin, sen voittoa tavoittelematon luonne sekä avoin kehitysmalli tekevät siitä ainutlaatuisen GNU/Linux-jakeluiden joukossa.

Yhteystiedot

Tarkempia tietoja saat käymällä Debianin kotisivulla tai lähettämällä sähköpostia (englanniksi) osoitteeseen <press@debian.org>.