Sikkerhedsunderstøttelse af Debian 3.0 stopper

1. juni 2006

Sikkerhedsunderstøttelse af Debian GNU/Linux 3.0 stopper den 30. juni

Mere end et år efter udgivelsen af Debian GNU/Linux 3.1 alias "sarge", og næsten fire år efter udgivelsen af Debian GNU/Linux 3.0 alias "woody", vil sikkerhedsunderstøttelsen af den gamle distribution (3.0 alias "woody") stoppe i næste måned. Debian-projektet er stolte over at have kunne understøtte sin gamle distribution i så lang tid, og endda et år efter at den nye version blev udgivet.

Debian-projektet udgav Debian GNU/Linux 3.1 alias "sarge" den 6. juni 2005. Brugere og distributører fik et år til at opgradere deres gamle distributioner til den aktuelle stabile udgave. Derfor stopper sikkerhedsunderstøttelsen af den gamle version 3.0 i juni, som tidligere udmeldt.

Debian GNU/Linux 3.0 alias "woody" blev udgivet den 19. juli 2002. Sikkerhedsopdateringer til denne udgave vil blive distribueret via security.debian.org indtil udgangen af juni 2006. Ældre opdateringer vil fortsat være tilgængelige på security.debian.org indtil december 2006. Hvilket svarer til en understøttet livstid på næsten fire år.

Sikkerhedsopdateringer

Debians sikkerhedsteam stiller sikkerhedsopdateringer til den aktuelle distribution til rådighed via <http://security.debian.org/>. Sikkerhedsopdateringer til den gamle distribution stilles desuden til rådighed i et år efter den nye distribution er blevet udgivet eller indtil den aktuelle distribution bliver erstattet, alt efter hvad der sker først.

Om Debian

Debian GNU/Linux er et frit styresystem, udviklet af mere end tusinde frivillige fra hele verden, der samarbejder via Internet. Debians loyalitet over for fri software, dets almennyttige karaktér, og dets åbne udviklingsmodel gør det unikt blandt GNU/Linux-distributioner.

Debian-projektets stærkeste sider er fundamentet af frivillige, dets dedikation til Debians Sociale Kontrakt og engagementet i at tilbyde det bedst mulige styresystem. Debian 3.1 er endnu et vigtigt skridt i den retning.

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger, besøg Debians websider på https://www.debian.org/ eller send en e-mail på engelsk til <press@debian.org>.