Mar del Plata vært for den ottende Debian-konference

8. august 2008

Mar del Plata, Argentina, 8. august 2008 - Debian-projektet, holdet bag det fri GNU/Linux-styresystem, inviterer offentligheden og pressen til at deltage i den årlige konference, DebConf 8, som finder sted fra den 10. til 16 august på Hotel Dorá in Mar del Plata, Argentina.

Over hundrede begivenheder er planlagt med talere fra hele verden, så som Debians projektleder Steve McIntyre og Hewlett Packards Open Source & Linux Chief Technologist, Bdale Garbee. Emnerne dækker blandt andre global holdorganisering, internationalistering, udviklingsinterne emner og policy, virtualisering, system- og netværksadministration. Under øvelsesseancerne kan man få praktisk erfaring med forskellige emner. Udvikling og brainstorming finder sted i to "hack-laboratorier", og perifære begivenheder som alverdens oste-fest, giver mulighed for omfattende netværkning.

Hele programmer er tilgængeligt på konferencehjemmesiden: http://penta.debconf.org/dc8_schedule/.

Lørdag den 16. august vil festlighed være på sin plads, da Debian-projektet fylder 15 år. Det blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsledet projekt. Projektet er vokset til et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter.

Jörg Jaspert, en af konferencens organisatorer, er begejstret: Ud af alle de Debian-konferencer, jeg har oplevet, er dette den bedst forberedte. Tak til det lokale hold for deres store arbejde! Det lokale organiseringshold – 40 frivillige fra hele landet – har brugt næsten et helt år på at få arrangementet til at finde sted.

Det er gratis at deltage i konferencen, selv om besøgende skal lade sig registrere på stedet. Flere oplysninger er tilgængelige på konferencens hjemmeside: http://debconf8.debconf.org.

Foredragene er på engelsk, om end mange spansktalende talere er til stede og kan hjælpe samt besvare spørgsmål.

Alle begivenheder optages og streames over internettet. Flere oplysninger er tilgængelige på: http://debconf8.debconf.org/video.

Onsdag den 13. august, er der ingen begivenheder, da konferencedeltagerne tager en fridag for at opleve lokale seværdigheder og kultur.

Efter DebConf 8, finder Debian Day sted den 18. august i Buenos Aires. Debian Day er en gratis, endagskonference for brugere. Begivenheden giver folk med interesse for fri og open source-software et sted at møde personerne bag projektet og få gratis rådgivning.

Om DebConf

DebConf er Debian-projektets udviklerkonferece. Ud over at have et komplet program bestående af tekniske, sociale og policyemner, giver DebConf også mulighed for at mødes ansigt til ansigt og arbejde tættere sammen. Konferencen har fundet sted årligt siden 2000 på skiftende steder så som Canada, Finland og Mexico.

Kontaktoplysninger

For flere oplysninger, besøg DebConfs websider på http://www.debconf.org/ eller send e-mail på engelsk til <press@debian.org>.