Debian-konference i verdensarvbyen Cáceres, Extremadura, Spanien

22. juli 2009

Cáceres, Extremadura, Spanien, den 22. juli 2009 - Fra den 24. juli vil byen Cáceres i den autonome region Extremadura i det vestlige Spanien være midlertidigt hjem for næsten 300 deltagere i Debian-projekets årlige konference. Debian-projektet er holdet bag det frie og åbne styresystem Debian GNU/Linux.

Konferencen finder sted i Residencia Muñoz Torrero, Ronda de San Francisco, 2. Begivenheden sponseres af HP, Regionen Extremadura, Telefonica og mange andre støtter. Registrering er krævet for at kunne deltage i denne gratis begivenhed.

Fredag den 24. juli åbner konferencen sine døre for at være vært for taler og præsentationer rettet med den brede offentlighed. Udviklere og brugere vil være til stede for at besvare spørgsmål. Ingen registrering er krævet for at deltage i den åbne dag, og alle er velkomne. Adgang er gratis.

Flere oplysninger er tilgængelige fra konferencehjemmesiden, https://debconf9.debconf.org/.

Regeringen i Extremadura støtter i høj grad fri software, siger César Gómez Martín, en embedsmand fra Cáceres og en af de lokale organisatorer. Ud over vores gnuLinEx-initiativ, en komplet computersoftwareløsning baseret på Debian til alle skoler og offentlige institutioner i Extremadura, er vi ivrige efter at støtte fri software-projekter og -begivenheder. Vi er glade for at kunne sponsere DebConf og er stolte over at vært for konferencen i den smukke by Cáceres.

Før konferncen mødtes flere end ethundrede bidragydere til Debian-projektet på stedet for at samarbejde om at løse problemer og tilføje ny funktionalitet til computerstyresystemet.

Det personlige samspil ved sådanne begivenheder overgår Debians sædvanlige døgnet rundt, globale samarbejde over internettet. Hovedfordelen ved jævnligt at mødes personligt, er forbedret kommunikation på grund af bedre båndbredde gennem samspillet i den virkelige verden, en teknologi som også er er ved at blive ganske populær i det bredere Debian-fællesskab siger Debian-udvikler Holger Levsen.

Som et andet højdepunkt er der fremstillet vin af økologisk dyrkede Tempranillo-druer i Extremadura af DebConf9's organisatorer for at fejre begivenheden, og anvendelsen af fri software i verden. Debian og vin fremstilles og nyedes over hele verden, som det kommer til udtryk i teksten på flasken: Del vinden, del softwaren.

Mens DebConf primært handler om direkte kommunikation og samarbejde, er det også muligt for folk i udlandet at deltage gennem direkte videostreams og IRC (Internet Relay Chat). Som det har været tilfældet siden 2006, vil verden også kunne følge med mens foredrag afholdes, og optagelser vil blive gjort frit tilgængelige til download for dem, der er gået glip af de direkte udsendelser. Se http://wiki.debconf.org/wiki/DebConf9/Streams for flere oplysninger.

Om Debian

Debian GNU/Linux er et frit styresystem til computere. Over 3000 frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 27 sprog, og understøttelse af et stort antal computertyper, kalder Debian sig selv for det universelle styresystem.

Om DebConf

DebConf er Debian-projektets udviklerkonference. Ud over et komplet program med foredrag med teknisk, socialt og retningslinjeindhold, giver DebConf også mulighed for at udviklere, bidragydere og andre interesserede kan mødes personligt og samarbejde mere tæt. Konferencen har fundet sted årligt siden 2000 i så forskellige lande som Canada, Finland og Mexico.

DebConf9 begynder fredag den 24. juli og slutter torsdag den 30. juli 2009. Konferencen finder sted i Cáceres, Extremadura, Spanien.

Forud for DebConf afvikles DebCamp, fra torsdag den 16. juli og torsdag den 23. juli 2009. DebCamp er en mindre, mindre formel begivenhed, der giver mulighed for gruppearbejde på Debian-projekter.

Fredag den 24. juli 2009 finder DebConf Open Day sted. Den åbne dag er en kort konference rettet mod Debian-brugere og andre interesserede i at lære mere om fri software.

Flere oplysninger om DebConf9 kan findes på konferencehjemmesiden: https://debconf9.debconf.org/

Kontaktoplysninger

For yderligere oplysninger, besøg DebConfs websider på https://www.debconf.org/, send e-mail på engelsk til <press@debconf.org> eller ring til Martin Krafft på +41 32 5119511 (taler engelsk og tysk) eller Anto Recio at +34 617806594 (taler engelsk og spansk).