Debian annoncerer sit første sydamerikanske security-mirror

2. marts 2011

Debian-projektet er stolt over at kunne annoncere, at det første officielle security.debian.org-filspejl (mirror) i Sydamerika nu er tilgængeligt. security.debian.org indeholder alle sikkerhedsopdateringer til den stable og den gamle stabile udgave.

Kombineret med GeoDNS-funktionen, som Debian anvender, skulle det gøre filhentningen betydeligt hurtigere for vores brugere i det geografiske område. Det er en velkommen forbedring til den verdensomspændende dækning med dedikerede officielle security.debian.org-filspejle, administreret af Debian-projektet, siger Martin Zobel-Helas, medlem af Debian System Administration-holdet.

Debian har mange brugere i Sydamerika og vi er glade for at kunne hjælpe Debian-projektet med hardware og båndbredde, for lokalt at kunne distribuere indhold, som hidtil kun har været tilgængeligt på den nordlige halvkugle, tilføjer Carlos Carvalho fra C3SL.

Hostingen af servicen security.debian.org i Brasilien leveres af C3SL, eller Centro de Computação Científica e Software Livre (center for videnskabelig databehandling og fri software).

Om C3SL

C3SL er en forskergruppe hørende under datalogiafdelingen ved det føderale universitet i Paraná (UFPR), et offentligt universitet i byen Curitiba i Brasilien. Gruppen udvikler både forskning og applikationer/systemer med fri software. I hvert semester har et tocifret antal bachelor- og kandidatstuderne mulighed for at lære de tekniske og filosofiske aspekter ved fri software, ved at deltage i flere projekter. Af særlig interesse for Debian-fællesskabet er Paraná Digital, som udrullede Debian og skræddersyede pakker på samtlige totusinde skoler i delstaten Paraná, med omkring 1,5 million studerende. C3SL har siden 2005 også været vært for Debians officielle landefilspejl ftp.br.debian.org.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Tusindvis af frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 70 sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Kontaktoplysninger

Besøg Debians websider på https://www.debian.org/ for yderligere oplysninger eller send en mail på engelsk til <press@debian.org>.