Дебиан кани студенти да вземат участие в Лятната практика на Гугъл през 2011г.

30 Март 2011

Дебиан кани студенти да вземат участие в Лятната практика на Гугъл през 2011 заедно с Дебиан. Дебиан участва за шести пореден път и както всяка година, общността е готова да запознае студентите със света на Дебиан и свободния софтуер.

Проектите при предишните Летни практики бяха ценен принос за Дебиан. Те предоставиха възможност на студентите да предложат иновативни идеи, а на сътрудниците на Дебиан — да работят със студентите по ключови за Дебиан проекти. Много от успешните студенти по-късно се присъединиха към Дебиан.

Кръгът от теми, предложени на студентите е от най-широките сред участващите организации и включва проекти по пренасяне на системата Дебиан на нови архитектури, подобряване на инструментите за управление на пакетите, разширяване на инфраструктурата и по-добра интеграция с други известни проекти с отворен код.

Информация за включване в Лятната практика на Гугъл с Дебиан има на адрес https://wiki.debian.org/gsoc

За Лятната практика на Гугъл

Лятната практика на Гугъл е световна програма, при която студенти получават стипендии за принос към проекти с отворен код за период от три месеца. Чрез Лятната практика на Гугъл, одобрените студенти се свързват с участващите проекти, получавайки достъп до реална работна среда и възможност за работа в области, към които проявяват академичен интерес. Най-хубавото е, че като резултат от съвместната работа се създава още отворен код за благото на всички.

За Дебиан

Проектът Дебиан е основан през 1993г. от Иан Мърдок като напълно свободен обществен проект. Оттогава проектът нарасна и днес е един от най-големите и най-влиятелни проекти за разработване на софтуер с отворен код. Хиляди доброволци от цял свят работят заедно чрез Интернет за създаване и поддържане на софтуер за Дебиан. Преведена на 70 езика и поддържаща огромен диапазон от компютърни архитектури, Дебиан нарича себе си универсалната операционна система.

Информация за връзка

За допълнителна информация се обърнете към уеб страниците на Дебиан на адрес https://www.debian.org/ или пишете до <press@debian.org>.