Debian annoncerer kinesisk mirror

25. maj 2011

Debian-projektet er stolt over at kunne annoncere tilgængeligheden af at nyt primært filspejl (mirror) i fastlands-Kina. Det nye filspejl, ftp.cn.debian.org, som i betragtelig grad vil begrænse netværkssvartiden ved tilgang til Debians softwarearkiver og hjælpe med at give Debian en højere profilering i Kina, er tilgængeligt via både IPv6 og IPv4. Ud over Debians pakkearkiv tilbyder filspejlet også Debians cd- og dvd-aftryk, foruden backportsarkivet, samt for brugerne af Debians gamle stabile udgave (Lenny), Debians volatilearkiv.

Debians filspejlshold samarbejdede med Stephen Zhang og Aron Xu om at sætte det op filspejlet op i Kina. Ifølge Aron, vil det i betragtelig grad begrænse forsinkelsen når man synkroniserer med Debians ftp-master-server. Tidligere var det almindeligt, at have en forsinkelse på omkring to dage mellem ftp-master og Kina. Med det nye primære filspejl, har filspejlsholdet kunne reducere forsinkelsen til under seks timer for push-klienter og under tolv timer for passivt synkroniserende filspejle.

Et primært filspejlingssted har en god båndbredde, er tilgængeligt 24 timer i døgnet og har navn, som er let at huske, på formen ftp.<landekode>.debian.org. Et sådant filspejl opdateres automatisk når der er opdateringer til Debians arkiv.

Hostingen af det primære filspejl i Kina stilles til rådighed af University of Science and Technology of China (Kinas Videnskabelige og Tekniske Universitet).

Anvendelse af det nye ftp.cn.debian.org-filspejl

Cd- og dvd-aftryk kan entes hentes direkte fra filspejlet eller via værktøjet jigdo.

Brugere af den aktuelle stabile udgave, Debian 6.0 Squeeze, bør erstatte deres eksisterende /etc/apt/sources.list med følgende:

deb http://ftp.cn.debian.org/debian squeeze main
deb-src http://ftp.cn.debian.org/debian squeeze main

deb http://ftp.cn.debian.org/debian squeeze-updates main
deb-src http://ftp.cn.debian.org/debian squeeze-updates main

deb http://security.debian.org/ squeeze/updates main
deb-src http://security.debian.org/ squeeze/updates main

Brugere af den gamle stabile udgave, Debian 5.0 Lenny, bør erstatte deres eksisterende /etc/apt/sources.list mef følgende:

deb http://ftp.cn.debian.org/debian lenny main
deb-src http://ftp.cn.debian.org/debian lenny main

deb http://ftp.cn.debian.org/debian-volatile lenny/volatile main
deb-src http://ftp.cn.debian.org/debian-volatile lenny/volatile main

deb http://security.debian.org/ lenny/updates main
deb-src http://security.debian.org/ lenny/updates main

Tilføj følgende valgfri linjer, for at anvende backports-pakker i Squeeze:

deb http://ftp.cn.debian.org/debian-backports squeeze-backports main
deb-src http://ftp.cn.debian.org/debian-backports squeeze-backports main

Eller til backports-pakker i Lenny:

deb http://ftp.cn.debian.org/debian-backports lenny-backports main
deb-src http://ftp.cn.debian.org/debian-backports lenny-backports main

Selvfølgelig kan bruger af distibutionerne testing og unstable, Wheezy hhv. Sid, også anvende det nye filspejl.

Bemærk, efter ændring af sources.list, skal man som bruger opdatere sit pakkehåndteringsprograms indeksfiler, for eksempel ved at køre apt-get update.

Om University of Science and Technology of China

University of Science and Technology of China (USTC) er et nationalt forskningsuniversitet beliggende i Hefei, Kina. Det blev grundlagt af Chinese Academy of Science (CAS, Kinas videnskabelige akademi) i september 1958, med det formål at fremelske det høje niveau af ekspertise inden for videnskab og teknologi, som er absolut nødvendig for at udvikle den nationale økonomi, konstruere det nationale forsvar samt uddannelse i videnskab og tekonologi. Universitetet betragtes som et af de mest prestigefyldte i Kina. USTC LUG blev grundlagt i 2003 og har fungeret i otte år. Som en førende organisation inden for teknologi, har USTC LUG organiseret en række vigtige aktiviteter, så som: seminar om Linux-netværk, GNU/Linux Install Party, tekniske seminarer om PMP Embedded Linux, seminarer om Oracle og open source-teknologier, Open Source Software Competition i Hefei, Software Freedom Day, og en række foredrag om systemer og programmering. USTC LUG begyndte at vedligeholde det velkendte Debian-filspejlsarkiv debian.ustc.edu.cn i 2003, og nu, med bedre hardware og båndbredde sponseret af USTC, er det endelig blevet det officielle filspejl i Kina. Desuden har USTC LUG etableret en freeshell-server som kører på Loongson CPU, og giver hele campus mulighed for at komme online ved hjælp af GNU/Linux. Med hjælp fra USTC Network Information Center, har USTC LUG opsat et PXE-netværksbootsystem, som gør det muligt for hele campus at udføre bekvemme installeringer eller hurtigt afprøve systemet.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Tusindvis af frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 70 sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Kontaktoplysninger

Besøg Debians websider på https://www.debian.org/ for yderligere oplysninger eller send en mail på engelsk til <press@debian.org>.