DebConf11 slutter som endnu en succes for Debian-projektet

30. juli 2011

Den årlige Debian-konference sluttede i dag, efter at have fundet sted i den forgangne uge i Banja Luka, Republika Srpska, Bosnien-Hercegovina. Den var en stor succes for Debian-projektet.

DebConf er en vital begivenhed for Debian, både som fri software-distribution og som projekt. DebConf giver distributionen mulighed for at have "høj båndbredde"-tid sammen, som de frivillige anvender til at omgås hinanden mens de arbejder på Debian. DebConf giver projektet langtidsholdbar entusiasme og mulighed for at få løst småstridigheder, som kan ophobe sig når man kommunikerer via internettet.. Stefano Zacchiroli, Debians projektleder forklarer konferencens vigtighed: DebConf11 i Banja Luka har været storartet på begge fronter, og har også vist mange af os en kultur og del af verden, som vi ikke kendte til. Vi vender tilbage!

Forud for DebConf fandt DebCamp sted, hvor bidragydere, udviklere og hold kunne mødes og arbejde på specifikke problemer samt diskutere ansigt til ansigt. For eksempel mødtes Debians hold bag installeringssystemet, og blandt andre ændringer integrerede de den nyligt udgivne Linux Kernel 3.0, forbedrede tilpasningerne til arkitekturerne kFreeBSD og Hurd, løste problemer når man anvender brailleskærme og begyndte på de første trin i integrationen af CUT/rolling-udgaven.

Andre forbedringer, som blev gennemført under DebCamp, var udviklingen af RSS-feeds vedrørende det aktuelle indhold af ftp-arkivet, som vil gøre det betydeligt lettere, at udvikle tjenster, som anvender disse oplysninger.

Et varmt emne under DebCamp og DebConf var Multiarch (se også den separate annoncering), der gør programmer og biblioteker fra forskellige hardwarearkitekturer let, parallelt anvendelige på det samme system. Eksempelvis har Embedded GNU C-biblioteket eglibc oplevet nogen udvikling med henblik på at understøtte multiarch. Andre højdepunkter fra konferenceprogrammet er blandt andre Levering af applikationer som kører på flere platforme af Bdale Garbee eller ARM BoF-sessionen som viste interessante oplysninger om den kommende armhf-tilpasning.

Under DebConf bestod videoholdet af omkring 50 frivillige, som det lykkedes at dække over 70 af sessionerne, mens der blev optaget 65 timers video, hvilket medførte en datamængde på 800 gigabyte, som skal ses igennem. Når efterbehandlingen er afsluttet, vil vidoerne blive gjort tilgængelige i vores mødearkiv. Brugerne kan også takke videoholdet via en dedikeret wikiside.

I Debian-konferencen deltag flere end 400 bidragydere fra flere end 70 lande, fra så fjerne egne som New Zealand, Taiwan og Brasilien. Ud over de oprindeligt planlagte 78 sessioner, blev der i løbet af konferencen tilføjet yderligere omkring 30 sessioner..

Den næste årlige Debian-konference finder sted næste år i Managua, Nicaragua.

Debian-projektet takker igen sponsorerne, uden hvilke hele konferencen ikke havde været mulig:

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Tusindvis af frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 70 sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Om DebConf

DebConf er Debian-projektets udviklerkonference. Ud over et fuldt program med tekniske, sociale og retningslinjeforedrag, gør DebConf det også muligt at udviklere, bidragydere og andre interesserede kan mødes personligt og arbejde tættere sammen. Konferencen har fundet sted siden år 2000 i så forskellige steder som Canada, Finland og Mexico. Flere oplysninger er tilgængelige på DebConf-webstedet.

Kontaktoplysninger

Besøg Debians websider på https://www.debian.org/ for yderligere oplysninger eller send en mail på engelsk til <press@debian.org>.