Opdag Debians problemfrie varemærker, anvend dem til at fremme Debian

1. marts 2013

Debian-projektet er stolt over at kunne annoncer, at ifølge betingelserne i de nye varemærkeregler, kan Debians logoer og varemærker nu anvendes frit i både ikke-kommercielt og kommercielt øjemed. Debian-projektet opmuntrer til udbredt anvendelse af dets varemærker på alle måder, som fremmer Debian og fri software.

Stefano Zacchiroli, Debian nuværende projektleder og en af drivkræfterne bag de nye varemærkeregler, sagde at Softwarefriheder og varemærker er svære at få til at mødes. Vi ønsker alle at opleve, at velkendte projektnavne anvendes til at fremme fri software, men vi kan ikke risikere at de bliver misbrugt til at narre brugere til at hente proprietært spionprogrammel. Med hjælp fra SPI og SFLC, har vi ramt en god balance i vores nye varemærkeregler. Blandt andre positive tiltag tillades mange forskellige former for kommerciel anvendelse; vi anbefaler kun, at man tydeligt informerer sine kunder om hvor meget af salgsprisen, der vil blive doneret til Debian.

Efterhånden som frigivelsen af de nye stabile udgave, Debian 7.0 Wheezy, nærmer sig, opfordres forhandlere til at fremstille merchandise med Wheezy-temaer (t-shirts, klistermærker, krus, osv.), ved hjælp af den kommende udgaves grafik.

Desuden foreslår vi, at man kigger på den aktuelle liste over forhandlere af Debian-merchandise, se desuden oplysningerne i bunden af siden, hvis du ønsker at blive føjet til listen.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Tusindvis af frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 70 sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Kontaktoplysninger

Besøg Debians websider på https://www.debian.org/ for yderligere oplysninger eller send en mail på engelsk til <press@debian.org>.