Debian-projektet vælger LeaseWeb til at stå for globalt snapshotarkiv

14. oktober 2014

Debian-projektet, som leverer en af de tidligste styresystemsdistributioner i Linux' historie, har valgt LeaseWeb Netherlands i Holland, en del af den globale hostingleverandør LeaseWeb, til at udrulle og hoste det globalt tilgængelige Debian OS Snapshot Archive med en kapacitet på 80 terabyte (TB), og rigelig plads til at vokse.

Debian OS Snapshot Archive, tilgængelig på http://snapshot.debian.org, gør det muligt at tilgå gamle softwarepakker, som er blevet accepteret i Debian siden styresystemets første udgivelse for flere end tyve år siden. Snapshotarkivet giver udviklere adgang til en enorm mængde historiske oplysninger om Debian-pakker, hvilket muliggør softwareudvikling, herunder fejlsøgning og fejlretning.

Debians snapshotarkiv vokser år for år, i øjeblikket med mere end 5 terabyte årligt. Derfor havde Debian-projektet behov for en hostingpartner, som kunne understøtte dets verdensomspændende infrastrukturbehov.

Som en del af en treårig aftale, stiller LeaseWeb Netherlands et privat rack med storageservere til rådighed for Debian-projektet, placeret i et af deres datacentre i Amsterdam-området. Løsningen giver Debian en forbedret brugeroplevelse, takket være yderligere båndbredde, foruden en direkte forbindelse til et af verdens største IP-netværk, med mere end 4 Tbps tilgængelig båndbredde.

Global tilgængelighed

OS Snapshot Archive er ekstremt vigtigt for Debian, sagde Luca Filipozzi, kernemedlem af Debian System Administration Team. Der er tusindvis af Debian-softwarepakker på snapshotplatformen. Den indeholder tyve års historie samlet på et enkelt sted. Hvis udviklere ikke har adgang til lokale arkiver, kan de let finde en gammel version fra år tilbage, hvilket gør snapshotarkivet værdifuldt for dem. Men at have det tilgængeligt online på et globalt grundlag, er en stor udfordring for de fleste hostingleverandører. LeaseWeb Netherlands højtydende infrastruktur og globale rækkevidde, sikrer at vores snapshotarkiv er tilgængeligt for udviklere over alt i hele verden.

I øjeblikket vokser denne storageplatform med 5 terabyte årligt, men vi kan ikke nøjagtigt forudsige hvilke pakker, der vil blive opdateret i fremtiden, tilføjede Filipozzi. I fremtiden kan vi få behov for ekstra storageplads, og LeaseWeb Netherlands stiller en meget skalerbar storageløsning til rådighed, med gode muligheder for hurtigt at tilføje store mængder yderligere storage, hvis det bliver nødvendigt.

Donation til open source-projekt

Fordi Debian-projektet er et registreret nonprofit- og open source-initiativ (under SPI) med tusindvis af frivillige verden over, stiller LeaseWeb Netherlands sine storage- og hostingtjenster gratis til rådighed, som en donation til open source-projektet.

Hostingleverandøren kender i forvejen open source-styresystemet, da en betragtelig del af dens kunder kører en Debian-distribution af Linux-styresystemet. Omkring en fjerdel af LeaseWeb Netherlands' kunder kører et Debian-styresystem, primært til webservere og mailservere. Den resterende tredjedel af deres kunder, har valgt CentOS, Ubuntu (afledt fra Debian), FreeBSD eller Windows.

Donationer spiller en afgørende rolle i understøttelsen af fri og open source-softwareprojekter, sagde Marc Burkels, Manager Bare Metal Servers hos LeaseWeb. LeaseWeb-udviklere er en del af Debians fællesskab, hvor de deler deres viden og giver kodebidrag tilbage. Vi ønsker at hædre og støtte de tyve års arbejde, der er lagt i dette klippestabile styresystem.

Om Debian

Debian-projektet blev grundlagt i 1993 af Ian Murdock, som et helt frit fællesskabsprojekt. Siden den gang, er projektet vokset til at være et af de største og mest indflydelsesrige open source-projekter. Tusindvis af frivillige fra hele verden samarbejder om at fremstille og vedligeholde Debian-software. Med oversættelser til 70 sprog, og med understøttelse af et enormt antal computertyper, kalder Debian sig det universelle styresystem.

Om LeaseWeb

LeaseWeb er et af verdens største hostingleverandører, og tilbyder Infrastructure-as-a-Service (IaaS) on-demand-løsning til flere end 17.500 kunder over hele verden, spændende fra SMB'er til virksomheder. Blandt deres tjenesteydelser er Bare Metal Servers, Public, Private, Hybrid Clouds og CDN.