Debian Weekly News - 6 april 1999

Välkommen till Debian Weekly News, ett nyhetsbrev för Debianutvecklare. Veckans nummer är en dag sen och något kort på grund av redaktörens semester.

Logotypgruppen har valt fyra kandidater till vår nya logotyp. Wichert har gjort en webbsida som visar fyra utmärkta nya logotyper, såväl som vår nuvarande logotyp, dessutom kan du läsa Wicherts kommentarer om varje logotyp, vilken påbörjar diskussionstiden om en vecka innan omröstningen börjar. Samtidigt har Wichert föreslagit en omröstning om huruvida vi ska ha en ensam logotyp, eller en officiell logotyp och en med en mer generös licens.

Neal Stephenson, prisvinnande författare till ”Snow crash” och annan cyberpunk-science fiction, har visat sig vara en Debiananvändare och -fan. Han har skrivit en artikel om operativsystem, i vilken han entusiastiskt beskriver Debian, och specifikt dess felrapporteringssystem. ”Jag använder en distribution som heter Debian [...] vad som verkligen gjorde mig tänd på det var dess fenomenala felrapportsdatabas

Vilket är Debians mest felaktiga paket? Det är lätt att ta reda på med Raphaël Hertzogs sidor vilka poängsätter paket på olika kriterier, såsom antalet ej avklarade felrapporter, antal fel rapporterade av lintian, och felrapporternas ålder. Dessutom är sidorna med kritiska felrapporter åter tillgängliga på en ny plats.

En 12-sidig ”review of Debian 2.1 as a platform for econometric research” har skrivits av James MacKinnon, professor inom ekonomi.

Inga nya paket har lagts till i Debian denna vecka, men flera väntar i Incoming. Dock förekommer några viktiga uppdateringar av existerande paket:

Rättelser till förra veckans utgåva:


För att få det här nyhetsbrevet tillsänt dig per e-post varje vecka, prenumerera på sändlistan debian-news.

Tidigare utgåvor av nyhetsbrevet finns att tillgå.

Detta nummer av Debian Weekly News redigerades av Joey Hess.
Det översattes av Peter Karlsson.