Debian Weekly News - 14 mars 2000

Välkommen till Debian Weekly News, ett nyhetsbrev för Debianutvecklare.

Ytterligare en bugghorisont har satts till den 27 mars. 115 paket riskerar att tas bort, och återigen är några väldigt viktiga paket bland dem. Richard Braakman nämnde även att han hoppas påbörja den första testcykeln ”direkt efter detta datum”, samt att enbart viktiga felrättelser nu tillåts i frozen. Debian 2.1 har varit ute i ett år denna vecka.

Processen för nya utvecklare börjar komma igång igen. Dale Scheetz skrev ett upprop till dem som sponsrar framtida nya utvecklare att anmäla dem till ansökningsprocessen. Detta kommer att användas för att testa identifieringsprocessen.

Déjà vu: Viktiga nya versioner av X, kärnan och Apache hägrar vid horisonten, och Debian är mitt i en frysning. Vad göra? Huvudsakligen diskutera samma frågor som vi gjorde senast: paketpooler, ändra släppningsfrekvensen, uppdateringar av stable, osv.

Debian GNU/Linux för Dummies ska släppas i maj, enligt denna webbsida. Med sju Debianböcker på tre språk redan i tryck är det tydligt att vi har nått en punkt när en Debianbok inte är en så stor händelse. Det är intressantare att tänka på hur en ”Dummies”-bok med Debian på omslaget kan komma att ändra vår användarbas...

Valet av projektledare för Debian stänger den 16:e. Notera att DWN felaktigt rapporterade att det stängde i förra veckan – datumet på valsedlarna var felaktigt. Om du fortfarande inte har röstat är det fortfarande några dagar kvar.

En säkerhetsrättelse för mtr är tillgänglig.

Nya paket i Debian denna vecka inkluderar följande och 6 andra paket:


För att få det här nyhetsbrevet tillsänt dig per e-post varje vecka, prenumerera på sändlistan debian-news.

Tidigare utgåvor av nyhetsbrevet finns att tillgå.

Detta nummer av Debian Weekly News redigerades av Joey Hess.
Det översattes av Peter Karlsson.