Debians projektnyheder - 20. marts 2012

Velkommen til årets sjette udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

Debians projektledervalg 2012: Kandidaterne

Den 2. marts sendte Kurt Roeckx, Debians nuværende projektsekretær, en opfordring til at stille op ved Debians projektledervalg i 2012. I modsætning til sidste år, hvor Stefano Zacchiroli var den eneste kandidat, er der i år opstillet tre DPL-kandidater: Wouter Verhelst, Gergely Nagy samt den nuværende DPL, Stefano Zacchiroli.
Valgkampen er allerede begyndt og slutter den 31. marts. Kandidaternes valgprogrammer er allerede tilgængelige. Man kan følge debatten på postlisten debian-vote, hvor lederkandidaterne besvarer vælgernes spørgsmål. Stemmeperioden begynder den 1. april og slutter den 14. april.

Første Squeeze-baserede Debian Edu udgivet

Den første Squeeze-baserede udgave af Debian Edu blev udgivet i sidste uge. Debian Edu (alias Skolelinux) er en Debian Pure Blend særligt rettet mod skoler og andre uddannelsesinstitutioner, og indeholder straks fra installeringen et komplet opsat skolenetværksmiljø.
Petter Reinholdtsen har påbegyndt en række blogindlæg om Debian Edu / Skolelinux, der alle indeholder interview med Debian Edu-brugere og -administratorer og beskrivelser af hvordan holdet arbejder.

Opdateret Debian 5.0: 5.0.10 udgivet

Debian-projektet er stolt over at kunne offentliggøre den tiende og sidste udgave af dets gamle stabile distribution, Debian 5.0 (kodenavn Lenny). Opdateringen indeholder primært rettelser af sikkerhedsproblemer i den gamle stabile udgave, sammen med nogle få rettelser af andre alvorlige problemer. Der er allerede udsendt separate sikkerhedsbulletiner, og hvor de er tilgængelige, er der refereret til dem.

Rapporter fra nylige Bug Squashing Parties

Jonathan Wiltshire sendte en rapport fra Bug Squashing Party (fejlrettelsesfesten), der fandt sted i weekend den 2.-4. marts i Cambridge. BSP'en var en succes: Atten udviklere og bidragydere arbejdede på 170 fejl, lukkede 45 fejl og tilføjede yderligere oplysninger om 16 fejl. Manuel Montecelo lukkede den ældste fejl, som var blevet åbnet i 2005, mens Neil Williams, bad om fjernelse af opensync og tilknyttede pakker, hvilket lukkede 25 fejl ved én enkelt handling.
Paul Wise rapporterede fra Perth Bug Squashing Party, der fandt sted i weekend 10.-11. marts. I løbet af weekenden arbejdede omkring ti personer på tolv fejl, med fokus på udgivelseskritiske fejl, som var fremhævet af rc-alert.

Annoncering af gobby.debian.org

Philipp Kern annoncerede om tilgængeligheden af en Gobby-server hostet af Debian. Gobby er et samarbejdsredigeringsværktøj i realtid, der fungerer som en alenestående desktopapplikation. For at anvende programmet, skal man installere pakken gobby-0.5 og dernæst bare forbinde sig til serveren på gobby.debian.org.

Debians Kernel Team styrer!

I en nylig artikel, gjorde Stefano Zacchiroli opmærksom på hvor meget Debians Kernel Team bidrager med til opstrømsudviklingen. Ikke blot kan medlemmerne af holdet ofte ses blandt de mest aktive bidragydere til specifikke Linux-udgivelser, men de blev også takket offentligt af Greg Kroah-Hartman, som er den nuværende vedligeholder af den stabile forgrening af Linux-kernen, med ordene: Jeg ønsker at takke Debians kerneudviklere personligt, særligt Ben Hutchings, Maximilian Attems, Dann Frazier, Bastian Blank og Moritz Muehlenhoff. De gik langt ud over hvad enhver normal udvikler ville have gjort, opsporede patches fra kernel.org-udgaverne og de forskellige distributørers kerner og fejlsporingssystemer, backportede dem til 2.6.32-kernen, testede og videresendte dem dernæst til mig. Deres dedikation til deres brugerfællesskab er utrolig for en sådan frivillig gruppe af udviklere. Jeg er sikker på, at uden deres hjælp, ville 2.6.32-kernen ikke have været den succes, som den blev. Brugerne af Red Hats og SuSE's produkter står i dyb gæld til dem.

Interview

Raphaël Hertzog udgav et People behind Debian-interview med Gregor Herrmann (medlem af Perl-holdet).

Andet nyt

Enrico Zini annoncerede om det nye websted til New Members-processen. Det nye websted er resultatet af et stort redesign af backend-databasen, udført under et nyligt træf.

Stefano Zacchiroli sendte sin månedlige rapport om DPL-aktiviteter.

Koshuke Kawaguchi skrev et interessant blogindlæg om kulturkonflikten mellem Debian og Maven.

Debian-projektet deltager, for syvende år i træk, i Google Summer of Code. Yderligere oplysninger finder man i Debians wiki.

Nye Debian Contributors

Otte personer er begyndt at vedligeholde pakker siden den foregående udgave af Debian Project News. Hils Raúl Benencia, AbdulKarim Memon, Keith Winstein, Medhamsh V, Robin Gareus, Andrea Palazzi, Sergey Slipchenko og Anton Kokalj velkommen i vores projekt!

Statistik over udgivelseskritiske fejl i den kommende udgivelse

Ifølge Bugs Search-grænsefladen i Ultimate Debian Database, er den kommende udgivelse, Debian Wheezy, i øjeblikket påvirket af 573 udgivelseskritiske fejl. Hvis man ignorerer fejl, der er lette at løse eller er ved at blive løst, er der rundt regnet 382 udgivelseskritiske fejl tilbage, som skal løses for at udgivelsen kan finde sted.

Der er også nogle tips til hvordan man kan fortolke tallene.

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker: libxml-atom-perl, plib, gimp, imagemagick, freetype, mysql-5.1, python-pam, libdbd-pg-perl, libyaml-libyaml-perl og iceweasel. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Debians Backports Team har udgivet bulletiner vedrørende disse pakker: fex og notmuch. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Debians Stable Release Team har udgivet en opdateret bulletin vedrørende pakken: at. Læs den omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians sikkerhedshold, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, og listen med opdateringer til stable for at modtage annonceringerne.

Nye og bemærkelsesværdige pakker

315 pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv. Blandt andre er der tale om:

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 440 pakker forældreløse og 146 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstille nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssidenfor at finde ud af hvordan man hjælpertil. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Cédric Boutillier, Francesca Ciceri og Justin B Rye.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.