Debians projektnyheder - 30. juli 2012

Velkommen til årets femtende udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

Debian Med-holdets rapport fra LSM

Andreas Tille skrev en rapport fra Libre Software Meeting 2012, der nyligt fandt sted i Geneve, hvor han repræsenterede Debian Med-holdet. Andreas organiserede en Debian Med-pakningsworkshop under mødet, hvilket medførte den indledende pakning af Creatools, som næsten er klar til Debians arkiv. Andreas holdt også et foredrag om integrationen af VistA i Debian, hvor han forklarede behovet for at have sygehusinformationssystemer direkte i Debian, hvilket vil åbne sygehusdøre for Debian-installationer i stor stil.

Luca Capello annoncerede, at der vil være en sidste afstemningsrunde i forbindelse med DebConf13-logokonkurrencen. Afstemningsperioden slutter den 1. august klokken 01:59 CEST. Man kan stemme direkte på den relevante DebConf-wikiside. DebConf er den årlige Debian-konference, som i 2013 afholdes i Vaumarcus, Schweiz.

Rapsberry Pi + Debian = Raspbian!

Mike Thompson annoncerede, at Raspbian, hans portering af Debian armhf, med fokus på bedre understøttelse af Raspberry Pi, netop er blevet den officielt anbefalede Linux-distribution til Raspberry Pi. Raspbian er en komplet genopbygning af Debian Wheezy-armhf til armv6+vfp-CPU'en på Raspberry Pi, forklarede Mike. Raspbian er tilgængelig via downloadsiden på Raspberry Pis websted.

Interview

FLOSS For Science offentliggjorde et interview med Sylvestre Ledru om hans arbejde i Debian og Scilab.

Andet nyt

Adam Barratt sendte nogle bits fra Release Team, heri blev der blandt andet offentliggjort, at kodenavnet for Debian 8.0 bliver Jessie.

Kommende begivenheder

Der er flere kommende Debian-relaterede begivenheder:

Man finder flere oplysninger om Debian-relaterede arrangementer og foredrag i begivenhedsafsnittet på Debians websted, ellers kan man tegne abonnement på en af vores arrangementspostlister dækkende forskellige områder: Europa, Holland, spansktalende Amerika, Nordamerika.

Ønsker du at organisere en Debian-stand eller en Debian-installeringsfest? Kender du til andre kommende Debian-relaterede arrangementer? Har du holdt et Debian-foredrag og ønsker at linke til det fra vores foredragsside? Send en engelsksproget e-mail til Debian Events Team.

Nye Debian Contributors

Syv ansøgere er blevet accepteret som Debian Developers, ni ansøgere er blevet accepteret som Debian Maintainers og seks personer er begyndt at vedligeholde pakker siden den foregående udgave af Debian Project News. Hils Tristan Seligmann, Thomas Preud'homme, Felix Geyer, Josue Abarca, Julián Moreno Patiño, Thadeu Cascardo, Paul Mathijs Gevers, Vincent Cheng, Tomasz Rybak, Daniel Pocock, Ole Streicher, Ivo De Decker, Mehdi Abaakouk, Thomas Bechtold, Tomasz Buchert, Andrea Colangelo, Sorina Sandu, Stefan van der Walt, Patrick Uiterwijk, Alberto Á. Fuentes, Christophe Siraut og Marcus Osdoba velkommen i vores projekt!

Statistik over udgivelseskritiske fejl i den kommende udgivelse

Ifølge Bugs Search-grænsefladen i Ultimate Debian Database, er den kommende udgivelse, Debian Wheezy, i øjeblikket påvirket af 569 udgivelseskritiske fejl. Hvis man ignorerer fejl, der er lette at løse eller er ved at blive løst, er der rundt regnet 375 udgivelseskritiske fejl tilbage, som skal løses for at udgivelsen kan finde sted.

Der er også en mere udførlig statistik, foruden nogle tips til hvordan man kan fortolke tallene.

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker: extplorer, puppet, mono, iceape, iceweasel, nsd3, kfreebsd-8 og isc-dhcp. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Debians Backports Team har udgivet bulletiner vedrørende: strongswan og libreoffice. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians sikkerhedshold, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, og listen med opdateringer til stable for at modtage annonceringerne.

Nye og bemærkelsesværdige pakker

34 pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv.

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 460 pakker forældreløse og 145 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstille nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssidenfor at finde ud af hvordan man hjælpertil. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Moray Allan, Francesca Ciceri, David Prévot og Justin B Rye.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.