Debians projektnyheder - 21. august 2012

Velkommen til årets sekstende udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

Debian fejrer sin 19-års fødselsdag

Den 16. august fejrede Debian-projektet sin nittende fødselsdag siden Ian Murdocks oprindelige grundlæggelsesannoncering.
Debian-bidragydere og -brugere fejrede det over hele verden. Påskønnelsesmeddelelser og billeder fra festerne kan ses på hjemmesiden Thank you Debian, som i år vedligeholdes af Lincoln de Sousa og Marcelo Jorge Vieira. Du kan indsende din egen meddelelse direkte på websiden eller ved at benytte Identi.ca-hashtagget #thxdebian.
Til lejligheden fremstillede Leandro Gómez et fint fødselsdagskort, mens nogle andre bidragydere bloggede om deres første erfaringer med Debian.

Hjælp Debian Installer-holdet med af teste den nye version af installeringsprogrammet

Debian Installer-holdet annoncerede at den første betaudgave af installeringsprogrammet til Debian 7.0 Wheezy er klar. Holdet beder Debian-brugere om at hjælpe med at teste og forbedre deres nye udgave af installeringsprogrammet. Der er nogle kendte problemer med programmet, som man ikke behøver at rapportere, men det er meget vigtigt at prøve installeringsprogrammet, for at alle finde mulige fejl før udgivelsen.
Problemer rapporteres som en installeringsrapport.

Bits fra DPL'en

Stefano Zacchiroli sendte sin månedlige rapport over DPL-aktiviteter. Stefano rapporterede om den løbende debat med FSF om Debians frihed, så vel som en vigtig diskussion om udkastet til varemærkepolicy og genlisencering af logoet.

Andet nyt

Den 30. udgave af forskelligt nyt for udviklere er udgivet og dækker følgende emner:

Justin B. Rye er begyndt på en informativ wikiside, som beskriver hvor pakkenavne kommer fra, med det sigende navn "Why the name" ("Hvorfor det navn?"). Som sidens beskrivelse fortæller, er det en veletableret UNIX-tradition, at give software kryptiske navne, men forklaringen mangler ofte i dokumentationen, enten fordi udviklerne mener at det er indlysende (normalt en fejlslutning) eller fordi de mener, at ingen interesserer sig for det (her er det normalt korrekt, ellers ville det vise sig som OSS-materiale).

Kommende begivenheder

Der er flere kommende Debian-relaterede begivenheder:

Man finder flere oplysninger om Debian-relaterede arrangementer og foredrag i begivenhedsafsnittet på Debians websted, ellers kan man tegne abonnement på en af vores arrangementspostlister dækkende forskellige områder: Europa, Holland, spansktalende Amerika, Nordamerika.

Ønsker du at organisere en Debian-stand eller en Debian-installeringsfest? Kender du til andre kommende Debian-relaterede arrangementer? Har du holdt et Debian-foredrag og ønsker at linke til det fra vores foredragsside? Send en engelsksproget e-mail til Debian Events Team.

Nye Debian Contributors

Fem ansøgere er blevet accepteret som Debian Maintainer, og atten personer er begyndt at vedligeholde pakker siden den foregående udgave af Debian Project News. Hils Alexander Golovko, Elías Alejandro Año Mendoza, Gustavo Panizzo, Ian Campbell, Nicolas Bourdaud, Marc Pegon, Marco Maria Francesco De Santis, Jose G. López, Ariane Boehm, Jocelyn Jaubert, Emmanuel Kasper, Sascha Steinbiss, Eva Reisinger, Julia Ertl, Andrej Belym, Julien Puydt, Markus Frosch, Daniele E. Domenichelli, Emmanuel Promayon, Ralf Jung, Vincent Hobeïka, Cedric Staniewski og Guy Yachdav velkommen i vores projekt!

Statistik over udgivelseskritiske fejl i den kommende udgivelse

Ifølge Bugs Search-grænsefladen i Ultimate Debian Database, er den kommende udgivelse, Debian Wheezy, i øjeblikket påvirket af 487 udgivelseskritiske fejl. Hvis man ignorerer fejl, der er lette at løse eller er ved at blive løst, er der rundt regnet 295 udgivelseskritiske fejl tilbage, som skal løses for at udgivelsen kan finde sted.

Der er også nogle tips til hvordan man kan fortolke tallene.

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker: bind9, krb5, isc-dhcp, openoffice.org, libxml2, fckeditor, globus-gridftp-server, openttd, expat, libotr, php5, icedove, python-django, rssh og xen. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Debians Stable Release Team har udgivet en opdateret bulletin vedrørende pakken: clamav. Læs den omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians sikkerhedshold, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, og listen med opdateringer til stable for at modtage annonceringerne.

Nye og bemærkelsesværdige pakker

308 pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv. Blandt mange andre er der tale om følgende:

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 465 pakker forældreløse og 143 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstille nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssidenfor at finde ud af hvordan man hjælpertil. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Francesca Ciceri, David Prévot, Justin B Rye og Victor Nițu.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.