Debians projektnyheder - 29. oktober 2012

Velkommen til årets enogtyvende udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

Debian Installer 7.0 Beta3 udgivet

Cyril Brulebois offentliggjorde den tredje betaudgave af Debian Installer 7.0. En af de store forbedringer i denne version af Debian Installer er EFI-understøttelse på 64 bit-pc'er, som gør det muligt at installere i EFI-tilstand i stedet for at anvende den gammeldags BIOS. Det er første skridt mod komplet understøttelse af UEFI Secure Boot, som endnu ikke findes. En anden interessant funktion i installeringsprogrammet er komplet understøttelse af IPv6 under installeringsprocessen. Se fejlsiden for flere oplysninger og en komplet liste over kendte problemer.

Rapporter fra de seneste BSP'er

Jonathan Wiltshire sendte en rapport fra fejludryddelsesfesten (BSP'en) i Alcester, som fandt sted den 12.-14. oktober. Under festen arbejdede seks Debian Developers og en Debian-bidragyder på i alt 51 fejl.
I samme weekdend samledes hollandske Debian-udviklere og -entusiaster i Utrecht til endnu en fejludryddelsesfest. De arbejdede på flere udgivelseskritiske fejl samt debconf-oversættelser.

Andet nyt

Arno Töll, mentors.debian.net-vedligeholder, lavede i sidste måned et udkast til et første forslag til en simpel procedure for redning af ikke-vedligeholdte pakker. Efter nogen debat, kom Lucas Nussbaum, medlem af QA-holdet, med et opdateret forslag, gørende det muligt for bidragydere at gøre ikke-vedligeholdte pakker forældreløse, samt gørerende det let at adoptere en pakke efter dette første skridt. Selv om debatten stadig er i gang, er Debians projektleder, Stefano Zacchiroli, sikker på at der vil blive opnået konsensus.

Raphael Geissert oprettede et fint kort over Debians mirrornetværk.

Martín Ferrari annoncerede om fødslen af den irske Ireland Debian User Group (DUG). Flere flere oplysninger kan man kontakte gruppens postliste.

Andreas Tille sendte nogle bits fra Debian Pure Blends, med en opsummering over de forskellige blandingers aktuelle status.

Kommende begivenheder

Der er nogle kommende Debian-relaterede begivenheder:

Man finder flere oplysninger om Debian-relaterede arrangementer og foredrag i begivenhedsafsnittet på Debians websted, ellers kan man tegne abonnement på en af vores arrangementspostlister dækkende forskellige områder: Europa, Holland, spansktalende Amerika, Nordamerika.

Nye Debian Contributors

Fem personer har ansøgt om at blive accepteret som Debian Maintainers, og fem personer er begyndt at vedligeholde pakker siden den foregående udgave af Debian Project News. Hils Guo Yixuan (郭溢譞), Mike Gabriel, Xiangfu Liu (刘向富), Marcin Juszkiewicz, Lifeng Sun, Xerxes Rånby, Cesare Falco, Carlos Miguel Jenkins Pérez, Gianfranco Costamagna og Christopher Knadle velkommen i vores projekt!

Statistik over udgivelseskritiske fejl i den kommende udgivelse

Ifølge Bugs Search-grænsefladen til Ultimate Debian Database, er den kommende udgave, Debian Wheezy, påvirket af 464 udgivelseskritiske fejl. Hvis man ignorerer fejl, der er lette at løse eller er ved at blive løst, er der rundt regnet 235 udgivelseskritiske fejl tilbage, som skal løses for udgivelsen kan finde sted. Lucas Nussbaum udgav nogle mere detaljerede statistikker.

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker: libexif, bind9, tiff, cups-pk-helper, viewvc, tinyproxy, iceweasel, exim4, request-tracker3.8 og rtfm. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Debians Stable Release Team har udgivet en opdateret bulletin vedrørende pakkerne: tzdata, clamav, and clive. Læs den omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians sikkerhedshold, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, og listen med opdateringer til stable for at modtage annonceringerne.

Nye og bemærkelsesværdige pakker

40 pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv. Blandt mange andre er der tale om følgende:

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 474 pakker forældreløse og 136 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstille nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssidenfor at finde ud af hvordan man hjælpertil. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Moray Allan, Cédric Boutillier, Francesca Ciceri, David Prévot og Justin B Rye.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.