Debians projektnyheder - 21. januar 2013

Velkommen til årets anden udgave af DPN, Debian-fællesskabets nyhedsbrev. Emner i denne udgave er blandt andre:

Bits fra Debian Med

Andreas Tille sendte nogle bits fra Debian Med-holdet, med rapportering om holdets nylige initiativer, så som Mentoring of the Month-arbejdet (månedens mentoring). Andreas offentliggjorde også, at i februar vil der i Kiel (Tyskland) være et ansigt til ansigt-møde blandt Debian Med-udviklere og -brugere; alle interesserede er velkomne til at deltage.

Et kig på Linux-kernen i Debian Wheezy

Ben Hutchings, medlem af Debian Kernel-holdet og vedligeholder af den stabile 3.2.y-serie hos kernel.org, skrev tre blogindlæg (del 1, del 2, del 3) om den yderligere funktionalitet (som ikke er i mainline-3.2), der vil blive medtaget i Linux-kernen, der leveres med den næste stabile udgave af Debian.

Andet nyt

Petter Reinholdtsen analyserede Debian-arkivet med det formål at lave en liste over de tyve mest understøttede MIME-typer i Debian.

Bernhard R. Link tog et nærmere kig på kryptografiske signaturer i en informativ artikel.

Ian Jackson sammenfattede den igangværende debat om en varemærkepolicy i Debian.

Kommende begivenheder

Der er en kommende Debian-relateret begivenhed:

Man finder flere oplysninger om Debian-relaterede arrangementer og foredrag i begivenhedsafsnittet på Debians websted, ellers kan man tegne abonnement på en af vores arrangementspostlister dækkende forskellige områder: Europa, Holland, spansktalende Amerika, Nordamerika.

Ønsker du at organisere en Debian-stand eller en Debian-installeringsfest? Kender du til andre kommende Debian-relaterede arrangementer? Har du holdt et Debian-foredrag og ønsker at linke til det fra vores foredragsside? Send en engelsksproget e-mail til Debians Events Team.

Nye Debian Contributors

En person er begyndt at vedligeholde pakker siden den foregående udgave af Debian Project News. Hils Alexandre Raymond velkommen i vores projekt!

Statistik over udgivelseskritiske fejl i den kommende udgivelse

Ifølge Bugs Search-grænsefladen i Ultimate Debian Database, er den kommende udgivelse, Debian Wheezy, i øjeblikket påvirket af 249 udgivelseskritiske fejl. Hvis man ignorerer fejl, der er lette at løse eller er ved at blive løst, er der rundt regnet 84 udgivelseskritiske fejl tilbage, som skal løses for at udgivelsen kan finde sted.

Der er også en mere udførlig statistik, foruden nogle tips til hvordan man kan fortolke tallene.

Vigtige Debian Security Advisories

Debians Security Team har udgivet bulletiner vedrørende (blandt andre) disse pakker:zendframework, emacs23, rails, asterisk, proftpd-dfsg, qemu-kvm, qemu og rails. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Debians Backports Team har udgivet bulletiner vedrørende: freetype og icinga. Læs dem omhyggeligt og gør det fornødne.

Bemærk at dette er et udvalg af de mere vigtige sikkerhedsbulletiner fra de seneste uger. Hvis du ønsker at være ajour med sikkerhedsbulletiner udsendt af Debians Security Team, så tegn abonnement på sikkerhedspostlisten (og den separate backports-liste, og listen med opdateringer til stable for at modtage annonceringerne.

Nye og bemærkelsesværdige pakker

35 pakker er nyligt blevet føjet til Debians ustabile arkiv.Blandt andre er der tale om:

Pakker, der har brug for hjælp

I øjeblikket er 521 pakker forældreløse og 142 pakker kan adopteres: se den komplette liste over pakker, der har brug for din hjælp.

Ønsker du fortsat at læse DPN?

Hjælp os med at fremstille nyhedsbrevet. Vi har stadig behov for flere frivillige skribenter, som overvåger Debian-fællesskabet og rapportere om hvad der sker. Se bidragssidenfor at finde ud af hvordan man hjælpertil. Vi ser frem til at modtage din mail (på engelsk) på debian-publicity@lists.debian.org.


For at modtage dette nyhedsbrev som mail, kan man abonnere på postlisten debian-news.

Tidligere udgaver af nyhedsbrevet er tilgængelige.

Denne udgave af Debians projektnyheder blev redigeret af Cédric Boutillier, Francesca Ciceri og Justin B Rye.
Den blev oversat af Kåre Thor Olsen.