Debian voor amateurradio

Live-images downloaden

Voor de doelgroepspecifieke collectie Hamradio van Debian worden live dvd-images geproduceerd, welke gebruikt kunnen worden om deze doelgroepspecifieke collectie Hamradio van Debian uit te proberen op een computer zonder dat deze eerst geïnstalleerd moet worden. De images bevatten ook een installatieprogramma dat gebruikt kan worden om Debian te installeren samen met de pakketten uit de doelgroepspecifieke uitgave.

Een voorbeelduitgave van de Debian Hamradio-collectie voor Jessie

Men kan een live-dvd met een voorbeelduitgave van de Debian Hamradio-collectie voor Jessie downloaden. Dit is een niet-officiële uitgave, omdat de metapakketten voor deze doelgroepspecifieke collectie niet opgenomen zijn in Debian Jessie.

De laatste stabiele release is: 8.5.0.

Raadpleeg de volledige bestandenlijst voor webboot-images, checksums en GPG-handtekeningen.

Debian Hamradio-collectie voor Stretch

In de nabije toekomst zullen live dvd's voor stretch (de huidige testing-distributie in Debian) gebouwd worden, hoewel deze momenteel nog niet beschikbaar zijn.

Aan de slag

met een dvd

De meeste moderne besturingssystemen hebben voorzieningen voor het branden van ISO-images op dvd-media. De cd-FAQ van Debian bevat instructies voor het branden van ISO-images onder Linux, Windows en Mac OS. Indien u moeilijkheden ondervindt, zou u met een zoekmachine op het web de nodige antwoorden moeten kunnen vinden.

met een USB-stick

De ISO-images worden als hybride images gebouwd, waardoor u deze rechtstreeks op een USB-stick kunt kopiëren zonder speciale software zoals unetbootin te moeten gebruiken. Op een Linux-systeem, kunt u dit als volgt doen:

sudo dd if=/pad/naar/debian-hamradio-live-image.iso of=/dev/sdX

De uitvoer van het commando dmesg zou u moeten toelaten te weten welke de apparaatnaam is van de USB-stick, waarbij u de X zult moeten vervangen door de verkregen letter.