SVN för Debian Documentation Project

Debian Documentation Project lagrar sina webbsidor samt stora delar av manualtexterna på Debians Salsa-tjänst på salsa.debian.org som är Debians Gitlab-instans. Vänligen läs Salsadokumentationen för ytterligare information om hur denna tjänst fungerar.

Vem som helst kan hämta källkoden från Salsa-tjänsten. Endast medlemmar av Debians dokumentationsprojekt kan uppdatera filer.

Nå källkoden i Git

Du kan använda ett webbgränssnitt för att komma åt filer individuellt och se ändringarna på varje projekt på https://salsa.debian.org/ddp-team/.

För att hämta en hel manual är direktåtkomst till Git-servern oftast ett bättre val. Du måste då installera Git-paketet på din egen maskin.

Klona ett Git-förråd anonymt (skrivskyddat)

Använd detta kommando för att hämta alla filer från ett projekt:

git clone https://salsa.debian.org/ddp-team/releases-notes.git

Gör detta för alla projekt som du vill klona lokalt.

Klona ett Git-förråd med push-rättigheter (läs-skriv)

Innan du ansluter till Git-servern med denna metod måste du först få skrivåtkomst till den. Läs mer om hur du efterfrågar push-rättigheter först.

Använd detta kommando för att hämta alla filer för ett projekt:

git clone git@salsa.debian.org:ddp-team/release-notes.git

Gör detta för alla projekt som du vill klona lokalt.

Hämta förändringar från fjärr-Git-förrådet

För att uppdatera din lokala kopia med ändringar gjorda av andra går du in i katalogen manuals och kör kommandot:

git pull

Få push-rättigheter

Push-rättigheter finns tillgängliga för alla som önskar delta i att skriva manualerna. Vi ber normalt om att du sänt in några användbara patchar först.

Efter att du har skapat ditt konto på Salsa, var vänlig att efterfråga Push-rättigheter genom att klicka på Request to join på gruppen eller på något av de specifika projekten under https://salsa.debian.org/ddp-team/. Vänligen följ upp med ett e-postmeddelande till debian-doc@lists.debian.org som visar dina meriter inom arbetet i Debian.

Så snart din förfrågan godkänts kommer du bli en del av antingen ddp-projektet eller ett av dess projekt.

Automatisk uppdateringsmekanism

De publicerade webbversionerna av manualtexterna genereras på www-master.debian.org som en del av webbplatsens vanliga byggprocedur, vilken körs var fjärde timme.

Skriptet utför kommandot svn update och sedan Make -C manuals clean publish.

Makefilen är skriven så att den bygger om varje katalog (som innehåller dokumentation som underhålls) och installerar filerna från varje katalog i underkatalogen doc/manuals/ på webbplatsen. Underkatalogen makefiles bygger på manuals/standard.makefile.

Dokumentationsfilerna som genereras av uppdateringsskriptet finns under https://www.debian.org/doc/manuals/.

Loggfilerna som genereras av uppdateringsskriptet finns på https://www-master.debian.org/build-logs/ddp/

Skriptet kör svn export --force svn://svn.debian.org/svn/ddp/manuals och sedan make -C trunk publish.

Observera att proceduren skapar katalogen /doc/manuals/. Innehållet i katalogen /doc/ skapas antingen från webwml eller från andra skript, som till exempel de som packar upp några specifika manualer från sina paket.