[ anterior ] [ Continguts ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ següent ]


APT HOWTO (Obsolete Documentation)
Capítol 1 - Introducció


Al principi hi havien els .tar.gz. Els usuaris havien de compilar al seu sistema GNU/Linux cada programa que volien usar. Quan es va crear Debian, es jutjava com a necessari el fet que el sistema havia d'incloure un mètode de gestió per a l'instal·lació de paquets a la màquina. A aquest sistema se l'anomenà dpkg. Així fou com nasqué el primer "paquet" en el món GNU/Linux, fins i tot abans de que Red Hat decidís crear el seu propi sistema "rpm".

Ràpidament s'arribà a un nou dilema en les ments dels creadors de GNU/Linux. Ells necessitaven un mode ràpid, pràctic i eficient per a instal·lar paquets de manera que es gestionessin automàticament les dependències i que es fes càrrec dels fitxers de configuració mentre s'actualitzava. Altra vegada, Debian en fou el precursor i creà a APT, "Advanced Packaging Tool" (eina avançada d'empaquetament), la qual ha estat portada per Conectiva per a usar-la amb rpm i posteriorment ha estat adoptada per algunes altres distribucions.

Aquest manual no cobreix el apt-rpm, el nom amb el que és coneix al port APT de Conectiva, però "pedaços" a aquest document serien benvinguts.

Aquest manual està basat en la següent distribució de Debian, Sarge.


[ anterior ] [ Continguts ] [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ] [ 4 ] [ 5 ] [ 6 ] [ 7 ] [ 8 ] [ 9 ] [ 10 ] [ següent ]


APT HOWTO (Obsolete Documentation)

1.8.5 - Juliol de 2003

Gustavo Noronha Silva kov@debian.org

Traduït per: Antoni Bella Perez bella5 AT teleline DOT es
Revisat per: Orestes Mas orestes AT tsc.upc DOT es