aptituden haku Subversionilla

Jos haluat kokeilla tuoreinta mahdollista versiota tai avustaa aptituden kehityksessä, voit noutaa julkaisemattoman kehitysversion käyttämällä Subversionia. Asenna Subversion (haettavissa osoitteesta ) ja suorita komento svn checkout svn://svn.debian.org/aptitude/trunk/aptitude noutaaksesi tuoreimman lähdekoodin. Myöhemmin voit päivittää noutamasi koodin tuoreimpaan versioon siirtymällä cd-komennolla sen hakemistoon ja komentamalla svn update.

Subversionilla haetun aptituden kääntämiseen tarvitset ohjelmat autoconf ja automake. Kirjoita ./autogen.sh luodaksesi käännöksessä tarvittavat tiedostot, minkä jälkeen käännös tapahtuu komennoilla make ja make install

[Varoitus]Varoitus

Subversionilla haettava aptitude on kehitysversio, joka muuttuu jatkuvasti vikakorjausten ja uusien toimintojen lisäyksen myötä. Ei ole edes varmaa, että se kääntyy virheettömästi, saati että se toimisi. Vikailmoituksia on suotavaa tehdä, mutta kehitysversion käyttö on täysin omalla vastuullasi.[1][1] Luonnollisesti kaikkien vapaaohjelmistojen käyttö tapahtuu omalla vastuulla, mutta kehitysversion käyttö on vielä riskialttiimpaa kuin julkaistun version.