Virginia Tech Linux/BSD InstallFest

När: 27 mars
Var: Blacksburg, Va.
Ytterligare information: http://www.vtluug.org/

Linux/Unix Users' Group på Virginia Tech i Blacksburg, Virginia håller en installationsfestival för Linux och *BSD. Vi kommer att installera mellan 11.00 och 17.00 lördag 27 mars 1999. Installationsfestivalen kommer att hållas i rum 341 och 345 i Squires Student Center (universitetets kårhus, även känt som SUB) inom Virginia Tech:s universitetsområde. Vi är glada över att kunna tillkännage att åtminstone en Debianutvecklare kommer att delta, så detta är din chans att träffa en officiell utvecklare!

En installationsfestival är ett endagsevenemang där pc-ägare kan ta med sina datorer till en central plats för att få alternativa operativsystem installerade för testkörning. Oftast kan Linux, FreeBSD, osv. installeras på användarens hårddisk och systemet så konfigureras att man kan välja mellan Windows(tm) och det nya operativsystemet vid uppstart av datorn. På så sätt kan du testa Linux eller BSD utan att tappa möjligheten att köra Windows(tm) under tiden du lär dig om ditt nya operativsystem.

Vi planerar att installera Linuxdistributionerna Debian, Red Hat och Slackware, så väl som FreeBSD. Vi räknar med att kunna utföra omkring 15 installationer på sex timmar. Dessutom kommer vi att ha en speciell "Fix-It-hörna" för Linux, där vi kommer ha flera maskin- och programvaru-"gurus" tillgängliga, vilka försöker lösa dina besvärligaste Linuxprogram inom allt från problematisk maskinvara till trasiga programvarukonfigurtioner.

Förhandsanmälan är *obligatorisk* och kan göras personligen, eller via http://corvette.me.vt.edu/installfest.perl. Kontaktpersonerna för anmälan är Parris Wood <pwood@vt.edu> and Lally Singy <lally@vt.edu>. Ingen förhandsanmälan - ingen installation, undantagslöst. Vi måste veta vilken maskinvara och hur många installationer och systemreparationer vi kan räkna med. Observera att installationerna sker enligt först till kvarn-principen, så anmäl er tidigt! Vi kommer att avvisa icke föranmält folk och hänvisa dem till nästa installationsfestival.

Du måste kunna uppvisa identifikation vid dörren, och vid in- och utcheckning till själva installationsfestivalsrummet eftersom vi vill upprätthålla säkerheten för de som tar med sina egna pc-datorer till installationsfesten. Våra två huvudmål är professionella, lättanvända operativsystemsinstallationer och skyddande av den maskinvara som tas med till evenemanget för att installeras, eller lånas ut för L/UUGs räkning.

För vägbeskrivning, skicka oss e-post. Vi finns omkring 55 km sydväst om Roanoke, Virginia, omkring åtta mil öster om Bluefield, West Virginia, och omkring 32 mil östnordöst om Knoxville, Tennessee. Vi är på bekvämt avstånd från US Interstate 81, på US Route 460. Titta på www.mapsonus.com för att få tag på kartor över regionen runt Blacksburg, Virginia.

Linux/Unix Users' Group
of Virginia Tech


Debians involvering

Debian önskar bidra med cd-skivor till evenemanget, och om möjligt ha några personer som kan hjälpa till att installera och demonstrera Debian på plats.

Huvudsamordnare: ingen

Relaterade länkar