Free and Open Source Software Developers' Meeting -- Raportti

Debian-projekti osallistui tähän tapahtumaan omalla osastollaan ja lukuisat kehittäjät käyttivät tätä kokoontumispisteenään. Tapahtumaa isännöi Université Libre de Bruxelles.

Lauantai, 8. helmikuuta 2003

Tapahtuma käynnistyi Jon "maddog" Hallin puheella vapaan ohjelmiston historiasta. Tämän esittelyn jälkeen Richard M. Stallman puhui ohjelmistopatenteista.

Lauantaina pidettiin useita mielenkiintoisia puheita (esim. Gnome, PostgreSQL, Bugzilla, ...). Debianin puolelta Martin Michlmayr puhui embianista (Embedded Debian). Debianin osastolla koko ajan vähintään henkilöä, joten meillä oli mahdollisuus keskustella jokaisen osastolla vierailevan kanssa. Kiitokset Rémi Letot'ille, joka järjesti hyvän näyttelypaikan. Russell Coker toi mukanaan koneen jonkinlaista "Capture The Flag"-toimintaa varten ja antoi sen käyttöön tapahtuman ajaksi. Tässä koneessa pyöri SE Linux-jakelu (Security Enhanced Linux). Hän lupautui myöntämään palkkion ensimmäiselle, joka pystyisi murtautumaan koneeseen ja saamaan root-oikeudet siihen. Palkkiolle ei luonnollisestikaan löytynyt lunastajaa.

Ilta päättyi makoisan päivällisen ja ohrapirtelöiden merkeissä paikallisessa soittoruokalassa, paikallisten asukkaiden seurassa.

Sunnuntai, 9. helmikuuta 2003

Aamulla Raphaël Hertzog puhui DebianEdu-aliprojektista ja paikalle ilmaantui melkoisen paljon kuulijoita ottaen huomioon varhaisen ajankohdan. Hän selvitti miksi DebianEdu on hyvä kohtauspaikka kaikille paikallisesti syntyville opetusaloitteille. Loppupäivän aikana paljon mielenkiintoisia puheita ja jutustelua Debianin osastolla. Tämän lisäksi Russel Coker piti täysin suunnittelemattoman puheen SE Linuxista, mikä tuntui kiinnostavan useita vierailijoita. Kiitokset FOSDEM:n joustavuudesta ja reagoinnista siihen.

Christoph Siess