CeBIT

När: 18-24 mars
Var: Hannover, Tyskland
Ytterligare information: http://www.cebit.de/

CeBIT är tillsammans med Comdex i Las Vegas en av världens viktigaste datormässor. Mässan är världens största.


Debians involvering

Debianprojektet kommer vara närvarande i LinuxLands monter (hall 6, monter B52, delmonter 469), en tysk Debian GNU/Linux-distributör. Montern finns i området LinuxPark.

Lördag den 20 mars klockan 11:30 kommer Michael Meskes hålla ett föredrag om hur organisationer bör gå över till fri programvara i sina affärsmiljöer. Han kommer definitivt presentera Debian och idéerna bakom.

Lördag den 20 mars mellan 14:00 och 16:30 kommer det hållas ett kommersiellt seminarium om att konfigurera ett LAMP-system (Linux, Apache, MySQL och PHP) som en del av LogOn Briefings. Seminariet kommer introducera Debian (installation och hantering), installation av Apache, MySQL och PHP4.

På lördag den 20 mars klockan 14:15 samt på onsdag den 24 mars klockan 15:15 kommer Klaus Knopper hålla ett föredrag i LinuxForum om Knoppix, den populära Debianbaserade live-cd:n.

Onsdag den 24 mars klockan 14:15 kommer Frank Ronneburg, författare till den tyska boken Debian GNU/Linux användarhandbok hålla ett föredrag i LinuxForum om ”programvaruhantering med Debian GNU/Linux”.

Huvudsamordnare: Alexander Schmehl

Relaterade länkar