Een stand opzetten

De belangrijkste taak voor projectleden om Debian te vertegenwoordigen op een beurs is het opzetten van een stand voor Debian. Dit is nogal gemakkelijk omdat het voor een zeer eenvoudige stand voldoende is om een machine te voorzien die het Debian GNU-systeem (Linux, Hurd of *BSD) draait en iemand die uitlegt hoe het werkt en vragen beantwoordt. Het is echter aangeraden dat er minstens twee mensen de stand bevolken en dat u posters en flyers gebruikt naast enkele machines.

Beurzen en conferenties bieden regelmatig een ontmoetingsplaats voor ontwikkelaars, ook als die ver verwijderd is van de hoofdconferentie of -beurs. Regelmatig worden er buitenlandse ontwikkelaars uitgenodigd om een voordracht te geven, dus zelfs deze mensen kunt u daar ontmoeten. Bovendien is het altijd al leuk geweest om met andere ontwikkelaars naar een café te gaan en gewoon over het verbeteren van de inode-cache van Linux of de afhankelijkhedenresolutie van dpkg te discussiëren.

Voor vele evenementen zijn er bijkomende webpagina's en mailinglijsten om te helpen bij het plannen van de aanwezigheid van Debian. Bekijk de links naar de “coördinatie” op onze pagina's voor komende of voorbije evenementen om hier een idee over te krijgen. Lees ook onze checklist.

Mailinglijsten

Het Debian-project biedt twee mailinglijsten aan om de participatie van Debian bij verschillende evenementen te coördineren:

Om u in te schrijven op één van deze lijsten gaat u naar de inschrijvingspagina.