Deze inspanning om Debian voor deze architectuur geschikt te maken is al lang opgegeven. Sinds oktober 2002 werd ze niet meer bijgewerkt. De informatie op deze pagina is er enkel voor historische redenen.

Debian GNU/NetBSD

Debian GNU/NetBSD (i386) was een streven om het Debian besturingssysteem geschikt te maken voor de NetBSD-kernel en libc (niet te verwarren met de andere overzettingen van Debian naar BSD, gebaseerd op glibc). Toen deze overzetting stopgezet werd (rond oktober 2002) bevond ze zich in een vroege ontwikkelingsfase - niettemin kon het systeem vanuit niets geïnstalleerd worden.

Er was ook een poging om te beginnen met een overzetting naar Debian GNU/NetBSD (alpha), welke kon worden uitgevoerd vanuit een chroot in een systeemeigen NetBSD (alpha) systeem, maar dat niet zelfstandig kon opstarten, en gebruik maakte van de meeste systeemeigen NetBSD-bibliotheken. Er werd een bericht over de stand van zaken naar de lijst gestuurd.

Historisch nieuws

06-10-2002:
Er zijn nu experimentele installatiediskettes beschikbaar voor de installatie van een Debian GNU/NetBSD systeem.
06-03-2002:
Matthew hackte ifupdown naar a werkbare staat.
25-02-2002:
Matthew heeft gemeld dat ondersteuning voor shadow en PAM nu werken op NetBSD. fakeroot lijkt te werken op FreeBSD, maar stelt nog steeds problemen op NetBSD.
07-02-2002:
Nathan heeft zopas gemeld dat hij Debian GNU/FreeBSD opgestart kreeg in multiuser modus. Hij werkt ook aan een installatie, enkel op basis van pakketten (met een gehackte debootstrap) met een aanzienlijk kleinere tarball.
06-02-2002:
Volgens Joel is gcc-2.95.4 geslaagd voor het grootste deel van zijn testsuite en werd het verpakt.
06-02-2002:
X11 werkt op NetBSD! Nogmaals een pluim voor Joel Baker
04-02-2002:
Eerste stap in de richting van een Debian/*BSD-archief:
Joel Baker kondigde een archief aan voor Debian pakketten voor FreeBSD en NetBSD dat geschikt is voor dupload.
03-02-2002:
Debian GNU/NetBSD is nu zelf-hosting! Merk op dat het voor installatie nog steeds een werkende NetBSD nodig heeft.
30-01-2002:
De overzetting naar Debian GNU/*BSD heeft nu een webpagina!

Waarom Debian GNU/NetBSD?

Bronnen

Er is een Debian GNU/*BSD mailinglijst. De meeste van de historische besprekingen over deze overzetting gebeurden daar en deze zijn te raadplegen in de webarchieven op https://lists.debian.org/debian-bsd/.