4.2. Bestanden downloaden van Debian spiegelservers

Om de dichtstbijzijnde (en dus wellicht snelste) spiegelserver te vinden, kunt u de lijst met Debian spiegelservers raadplegen.

4.2.1. Waar u installatiebestanden kunt vinden

Op elke Debian spiegelserver zijn verschillende installatiebestanden te vinden in de map debian/dists/bookworm/main/installer-armhf/current/images/ — het bestand MANIFEST vermeldt elk imagebestand en waarvoor het bedoeld is.

4.2.1.1. Installatiebestanden voor het Armhf Multiplatform

De installatiebestanden voor systemen die ondersteund worden door de armhf multiplatform kernel (zie Paragraaf 2.1.4, “Platformen die ondersteund worden door Debian/armhf”) bestaan uit een standaard Linux kernel-image, een standaard Linux initieel ramschijf-image en een systeemspecifieke blob (binair bestand) met de apparatenboom. De kernel en het initiële ramschijf-image die nodig zijn om via tftp op te starten, kunnen opgehaald worden van .../images/netboot/ en de blob met de apparatenboom kan opgehaald worden van .../images/device-tree/ . Het tar-archief om een opstartbare USB-stick aan te maken met het installatiesysteem kan opgehaald worden van .../images/hd-media/ .

U-boot-images voor verschillende armhf-platformen kunnen opgehaald worden van .../images/u-boot/ .