A.2. Het installatiesysteem opstarten

Het Debian CD-team stelt CD-images met debian-installer ter beschikking op de Debian CD-webpagina. Meer informatie over waar u CD's kunt verkrijgen, vindt u op Paragraaf 4.1, “Officiële Debian GNU/Linux CD/DVD-sets”.

Sommige installatiemethodes hebben andere images dan CD-images nodig. Paragraaf 4.2.1, “Waar u installatie-images kunt vinden” legt uit waar u op de Debian spiegelservers images kunt vinden.

In de volgende onderdelen geven we meer informatie over welke images u nodig heeft voor alle mogelijke installatiemethodes.

A.2.1. CD

Het 'netinst' CD-image is een populair image dat gebruikt kan worden voor het installeren van buster met de debian-installer. Dit image is bedoeld om vanaf de CD op te starten en dan bijkomende pakketten over het netwerk te installeren, vandaar de naam 'netinst'. Het image bevat de softwarecomponenten die nodig zijn om het installatieprogramma uit te voeren en de basispakketten te installeren om zo een minimaal buster-systeem te bekomen. Indien u dat verkiest kunt u ook een volledig CD-image ophalen, waarbij u het netwerk niet nodig heeft voor de installatie. U heeft enkel de eerste CD van de reeks nodig.

Download het type dat u verkiest en brandt het o een CD.

A.2.2. Opstarten van het netwerk

Het is ook mogelijk om debian-installer volledig over het netwerk op te starten. De verschillende methodes om over het netwerk op te starten houden verband met de architectuur en met hoe opstarten over het netwerk opgezet werd. De bestanden in netboot/ kunnen gebruikt worden om debian-installer over het netwerk op te starten.

A.2.3. Opstarten vanaf harde schijf

Het is mogelijk om het installatiesysteem op te starten zonder verwisselbare media, maar met enkel een bestaande harde schijf, waarop een andere besturingssysteem kan staan. Download hd-media/initrd.gz, hd-media/vmlinuz en een Debian CD-image naar de basismap van de harde schijf. Zorg ervoor dat de naam van het CD-image eindigt op .iso. Nu komt het er nog enkel op aan om linux op te starten met het initrd-bestand.