4.1. Conjunt de CD-ROM oficials de Debian GNU/Linux

Sens dubte la manera més senzilla d'instal·lar Debian GNU/Linux és fent servir un lot de CD-ROM oficials de Debian. Podeu adquirir-ne un a un distribuïdor (vegeu la pàgina de venedors dels CD). També podeu descarregar les imatges dels CD-ROM allotjades a una rèplica de Debian i fer-vos el vostre lot propi, si teniu una connexió de xarxa ràpida i una gravadora de CD (vegeu la pàgina dels CD de Debian per a instruccions detallades). Si ja disposeu d'un lot de CD de Debian i podeu arrencar amb ells la vostra màquina, podeu anar a Capítol 5, Arrencada del sistema d'instal·lació. S'ha tingut molta cura a assegurar que els fitxers més importants són als primers CD i DVD, tot i què la instal·lació bàsica d'escriptori es pot fer només amb el primer DVD o - en una extensió limitada - només amb el primer CD.

Com què els CD tenen una capacitat limitada pels estàndards actuals, no és possible instal·lar qualsevol entorn d'escriptori fent servir només el primer CD; per a alguns entorns d'escriptori la instal·lació amb CD necessita connexió de xarxa en el procés d'instal·lació per a aconseguir fitxers o CD addicionals.

Also, keep in mind: if the CDs/DVDs you are using don't contain some packages you need, you can always install those packages afterwards from your running new Debian system (after the installation has finished). If you need to know on which CD/DVD to find a specific package, visit https://cdimage-search.debian.org/.

Si el vostre ordinador no permet l'arrencada des de CD, i en teniu un lot, podeu utilitzar una estratègia alternativa, com per exemple l'arrencada en xarxa, o la càrrega manual del nucli des del CD per arrencar inicialment l'instal·lador del sistema. Els fitxers que calen per arrencar d'altres maneres són també al CD; l'estructura de l'arxiu en xarxa de Debian i la dels directoris dels CD és idèntica. Així, quan tot seguit s'indiquen els camins de fitxers específics que calen per arrencar, cerqueu-los als mateixos directoris i subdirectoris del CD.

Quan l'instal·lador s'haja arrencat, ja es podrà obtenir del CD la resta de fitxers necessaris.

Si no teniu cap lot de CD, haureu de descarregar els fitxers del sistema d'instal·lació i posar-los a a un ordinador connectat perquè puguen emprar-se per a arrencar l'instal·lador.