Debian installeren 10.7

Raadpleeg voor installatie-images en documentatie over hoe u bullseye (dat momenteel de Testing-distributie is) kunt installeren, de pagina van Debian-Installer.

Voor het installeren van Debian 10.7 (buster) kunt u een van de volgende images downloaden (alle i386 en amd64 CD/DVD-images zijn ook bruikbaar op USB-stick):

netinst CD-image (meestal 170-470 MB)

Blu-ray (via jigdo)

andere images (netboot, flexibele usb-stick, enz.)

Indien een hardwareonderdeel van uw systeem het laden van niet-vrije firmware vereist voor het stuurprogramma van een apparaat, kunt u een van de tararchieven met gebruikelijke firmwarepakketten gebruiken of een niet-officieel image downloaden met deze niet-vrije firmware. Instructies over het gebruik van deze tararchieven en algemene informatie over het laden van firmware tijdens de installatie is te vinden in de Installatiehandleiding (zie onder Documentatie hierna).

netinst (gewoonlijk 240-290 MB) niet-vrije CD-images met firmware

Opmerkingen

Documentatie

Indien u slechts één document leest voor u met installeren begint, lees dan onze Installatie-Howto met een snel overzicht van het installatieproces. Andere nuttige informatie is:

Errata

Dit is een lijst met gekende problemen in het installatiesysteem van Debian 10.7. Indien u bij het installeren van Debian op een probleem gestoten bent en dit probleem hier niet vermeld vindt, stuur ons dan een installatierapport waarin u het probleem beschrijft of raadpleeg de wiki voor andere gekende problemen.

Errata voor release 10.0

Voor de volgende release van Debian wordt gewerkt aan een verbeterde versie van het installatiesysteem, die u ook kunt gebruiken om buster te installeren. Raadpleeg voor de concrete informatie de pagina van het Debian-Installer project .