Installera Debian 10.13

För att installera Debian 10.13 (buster), hämta någon av följande avbildningar (alla i386 och amd64 CD/DVD-avbildningar kan även användas på USB-minnen):

netinst CD-avbildning (i allmänhet 170-470 MB)

Blu-ray (via jigdo)

andra avbildningar (netboot, flexibelt usb-minne, osv.)

Om någon av hårdvaran i ditt system kräver att icke-fria fastprogram (firmware) läses in tillsammans med drivrutinen kan du använda en av tarbollarna med vanliga fastprogrampaket eller hämta en inofficiell avbildning som inkluderar dessa icke-fria fastprogram. Instruktioner om hur du använder tarbollarna och allmän information om hur du läser in fastprogram under en installation kan hittas i installationsguiden

nätverksinstallation (i allmänhet 240-290 MB) icke-fria CD-avbildningar med fastprogram

Kommentarer

Dokumentation

Om du endast kommer att läsa ett dokument innan du installerar, läs Installationshjälp, en snabb genomgång av installationsprocessen. Annan användbar dokumentation är:

Kända problem

Detta är en lista på kända problem i installeraren som kommer med Debian 10.13. Om du har haft problem med att installera Debian och inte kan se ditt problem i listan nedan, vänligen skicka en installationsrapport och beskriv problemet eller kolla i wikin efter andra kända problem.

Kända problem i utgåvan 10.0

Förbättrade versioner av installationssystemet utvecklas för nästa Debianutgåva, men kan även användas för att installera Buster. För mer information, se sidan för Debian-Installer-projektet.