4.2. Hämta filer från Debian-speglar

För att hitta den närmaste (och kanske även den snabbaste) spegeln, se Hämta Debian från Internet.

När filer hämta från en Debian-spegel bör du se till att hämta filerna i binärt läge, inte text eller automatiskt läge.

4.2.1. Var man får tag på installationsavbilder

Installationsavbilder finns på varje Debian-spegel i katalogen debian/dists/etch/main/installer-alpha/current/images/MANIFEST listar varje avbild och dess funktion.

4.2.1.1. Installationsfiler för Alpha

Om du väljer att starta från ARC-konsollens firmware med MILO behöver du att förbereda en disk som innehåller MILO och LINLOAD.EXE från den angivna diskavbilden. Se Avsnitt 5.1.1, “Fast programvara för Alpha-konsollen” för mer information om Alpha-firmware och starthanterare. Diskettavbilder kan hittas i katalogen MILO som milo_underarkitektur.bin.

Tyvärr, de här MILO-avbilderna kunde inte testas och kanske inte fungerar för alla underarkitekturer. Om du upptäcker att de inte fungerar för dig, försök att kopiera den lämpliga MILO binären till disketten (ftp://ftp.debian.org/debian/dists/etch/main/disks-alpha/current/MILO/). Observera att de här MILO:arna inte har stöd för “sparse superblocks” i ext2, så du kan inte använda dem för att läsa in kärnor från nyligen genererade ext2-filsystem. En lösning är att du kan lägga din kärna på FAT-partitionen bredvid MILO.

MILO-binärer är plattformsspecifika. Se Avsnitt 2.1.2, “Processor, moderkort och grafikstöd” för att fastställa den lämpliga MILO-avbilden för din Alpha-plattform.