2.6. Verkkolaitteet

Melkein kaikilla Linux-ytimen tukemilla verkkokortteilla (NIC) pitäisi olla tuki myös käynnistyslevyillä. Laiteajuri saattaa olla moduuli, joka tavallisesti ladataan automaattisesti.

Laitealustalla ARM ovat useimmat yhdysrakenteiset Ethernet-laitteet tuettuja ja tarjolla on moduuleita PCI- ja USB-lisälaitteille. Suurin poikkeus on IXP4xx-laitealusta (johon kuuluu sellaisia laitteita kuin Linksys NSLU2) joka tarvitsee ei-avointa mikrokoodia jotta sen yhdysrakenteinen Ethernet-laite toimisi. Linksys NSLU2:lle on saatavilla epävirallisia otoksia joissa käytetään tätä mikrokoodia osoitteesta Slug-Firmware site.

2.6.1. Laiteohjelmistoa tarvitsevat ajurit

Asennusjärjestelmä ei tällä hetkellä tue laiteohjelmiston noutamista. Tämä tarkoittaa, että mikään verkkokortti jonka ajuri vaatii laiteohjelmiston lataamista ei ole oletusarvoisesti tuettu.

Jos mitään muuta verkkokorttia ei ole käytettävissä asennuksen aikana, on Debian GNU/Linuxin asentaminen silti mahdollista viralliselta romppu- tai DVD-otokselta. Käytä valintaa joka jättää verkkoasetukset tekemättä ja asenna käyttäen vain rompulla/DVD:llä olevia paketteja. Voit sitten asentaa tarvittavan ajurin ja laiteohjelmiston kun asennus on valmis (uudelleenkäynnistyksen jälkeen) ja tehdä verkon asetukset itse. Huomaa, että laiteohjelmisto ei ehkä ole samassa paketissa kuin ajuri eikä ehkä ole saatavilla Debian GNU/Linuxin pääjakelusta.

Jos itse ajuri on tuettu, saattaa olla mahdollista näyttää verkkokorttia myös asennuksen aikana kopioimalla laiteohjelmisto joltain taltiolta hakemistoon /usr/lib/hotplug/firmware. Älä unohda kopioida laiteohjelmistoa samaan paikkaan myös asennettavassa järjestelmässä ennen uudelleenkäynnistystä asennuksen lopussa.