8.4. További olvasnivalók és információk

Ha tájékozódni akarsz egy programról, először majdnem mindig érdemes kipróbálni az info a_program_neve vagy a man a_program_neve parancsot.

Számos részletesebb dokumentáció van a /usr/share/doc könyvtárban. Például a /usr/share/doc/HOWTO és /usr/share/doc/FAQ rengeteg hasznos adattal szolgál. Hibajelentéshez lásd ezt: /usr/share/doc/debian/bug*. Adott program és a Debian kapcsolatáról olvasd el a /usr/share/doc/(csomag név)/README.Debian fájlt.

A Debian weblap sok dokumentációt tartalmaz a Debian rendszerről. Lásd például a Debian GNU/Linux GYIK és Debian Referencia leírást. Több Debian dokumentáció listája a Debian Dokumentációs Projekt címén. A Debian egy támogatói közösség is, 1 vagy több Debian listára iratkozáshoz lásd a Levelező lista feliratkozás oldalt. Végül, de nem utolsó sorban a Debian levelező lista archívumok a Debian információinak egy aranybányája.

A GNU/Linuxról szóló információk egy általános forrása a Linux Dokumentációs Projekt. Itt a GNU/Linux rendszerről szóló HOGYAN leírásokat és más nagyon hasznos adatokra mutató hivatkozásokat találsz.