Debian GNU/Linux 4.0 -- Udgivelsesbemærkninger om Etch-And-A-Half

Oversigt

Supplerende pakker er blevet føjet til Debian 4.0r4-punktopdateringen for at forøge mængden af hardware, som er understøttet af Debian 4.0 (etch). Deriblandt pakker baseret på Linux 2.6.24-kernen og supplerende drivere til X window system. Installering af disse supplerende pakker er ikke krævet og vil ikke ske som standard. Opdateringen har ikke betydning for support af tidligere tilgængelige pakker.

Den eksisterende 2.6.18-baserede kerne vil fortsat være standardkernen i etch-udgivelsen.

Nyligt tilgængelige pakker

Opdaterede etch-pakker

Nogle eksisterende etch-pakker er blevet opdateret for at kunne understøtte ny hardware og af hensyn til kompatibilitet med 2.6.24-kernen:

Installering af Etch-And-A-Half-udgaven

Fra og med denne udgave, er der to måder at installere Debian 4.0-udgaven (etch).

  1. Installering vha. Debian 4.0 (etch)-installeringsprogrammet
    Hvis din hardware er tilstrækkeligt understøttet af etchs standardinstalleringsprogram, kan du vælge at anvende etchs standardinstalleringsmedie for først at installere dit system og senere migrere til kernen i etch-and-a-half. Denne mulighed er bedst egnet til brugere, der allerede har et system, der kører etch eller ikke ønsker at anskaffe sig et nyt installeringsmedie, men som ønsker at tilføje ny hardware, der kun er understøttet af etch-and-a-half-kernen.
    Oplysninger om hvordan man anskaffer sig og anvender installeringsprogrammet til Debian 4.0 (etch) er tilgængelige her.
  2. Installering ved. Debian lennys nuværende installeringsprogram
    Fra og med Beta 2 indeholder lennys installeringsprogram en installeringskerne, der er meget lig etch-and-a-half-kernen og har en kompatibilitetstilstand til installering af etch-udgaven. Denne mulighed er bedst egnet til brugere med hardware, der er understøttet af etch-and-a-half-kernen, men ikke understøttet af etchs standardinstalleringsprogram. Oplysninger om hvordan man anskaffer og anvender et lenny-baseret installeringsprogram til at installere etch-and-a-half, er tilgængelige her.

Begrænsninger

Hardware-specifikke bemærkninger