Debian GNU/Linux 4.0 -- Etch en een half Notities bij de release

Overzicht

Er werden extra pakketten toegevoegd in de tussenrelease Debian 4.0r4 om het geheel van hardware dat wordt ondersteund door Debian 4.0 (etch) uit te breiden. Dit omvat pakketten die gebaseerd zijn op de Linux 2.6.24-kernel en extra stuurprogramma's voor het X-windowsysteem. Installatie van deze aanvullende pakketten is niet vereist en zal niet standaard plaatsvinden. Deze update betekent geen verandering in de ondersteuning van eerder beschikbare pakketten.

De bestaande op 2.6.18 gebaseerde kernel zal de standaardkernel blijven voor de release van etch.

Nieuwe beschikbare pakketten

Opgewaardeerde etch-pakketten

Sommige bestaande etch-pakketten zijn bijgewerkt om ondersteuning voor nieuwe hardware toe te voegen en voor compatibiliteit met de 2.6.24-kernel:

De release Etch en een half installeren

Vanaf deze release zijn er nu twee methoden voor het installeren van de release 4.0 (etch) van Debian.

  1. Installeren met het installatiesysteem van Debian 4.0 (etch)
    Als uw hardware voldoende wordt ondersteund door het standaard installatiesysteem van etch, kunt u ervoor kiezen om standaard installatiemedia voor etch te gebruiken om uw systeem in eerste instantie te installeren en later over te schakelen op de kernel van etch en een half. Deze optie is het beste voor gebruikers die al een systeem hebben geïnstalleerd met etch of die geen nieuwe installatiemedia willen aanschaffen, maar extra hardware willen toevoegen die alleen wordt ondersteund door de kernel van etch en een half.
    Informatie over het verkrijgen en het gebruik van het installatiesysteem van Debian 4.0 (etch) is hier te vinden.
  2. Installeren met het huidige installatiesysteem van Debian lenny
    Vanaf Beta 2 bevat het installatiesysteem van Lenny een installatiekernel die erg lijkt op de kernel van etch en een half en een compatibiliteitsmodus heeft voor het installeren van de etch-release. Deze optie is het beste voor gebruikers met hardware die wordt ondersteund door de kernel van etch en een half, maar niet wordt ondersteund door het standaard installatiesysteem van etch. Informatie over het verkrijgen en het gebruik van het op lenny gebaseerde installatiesysteem om etch en een half te installeren is hier te vinden.

Beperkingen

Hardware-specifieke aantekeningen